ΕΠΣ Ξάνθης: Απτόητη η Ασπίδα Ξάνθης νίκησε και τον Ηρακλή Ζυγού και κλείδωσε την τριάδα

 

Με τη νίκη επί του Ηρακλή Ζυγού στο ΔΑΚ Ξάνθης, η Ασπίδα συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και κλείδωσε με αυτό το τρόπο μια θέση στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας, μαζί με την Αναγέννηση Θαλασσιάς, και φυσικά τον πρωταθλητή πλέον Άρη Αβάτου.

Η Ασπίδα ήταν καλύτερη καθ’όλη τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα, σκόραρε από αρκετά νωρίς το γκολ της νίκης με τον Μάνο Χαραλαμπίδη, αλλα θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον ακόμα ένα τέρμα, αφού είχε αρκετές ευκαιρίες.

Πρώτη φάση του αγώνα, αυτή που έκρινε σε ένα μεγάλο ποσοστό και το αποτέλεσμά του, το γκολ. Ο Μάνος Χαραλαμπίδης στο 15ο λεπτό έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός της αντίπαλης περιοχής, έκαν το σουτ με το πλασέ και νίκησε τον Ευκαρπίδη για να γράψει το 1-0 και να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Κάτση να απειλήσει, όμως ούτε στο 40′, ούτε και στο 50′ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα διχτυα, αφού την πρώτη φορά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ, ενώ την δεύτερη από θέση τετ α τετ είδε τον αντίπαλο κίπερ να του λέει “όχι”.

Η μοναδική φάση που ίσως απείλησε ο Ηρακλής Ζυγού ήταν και η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν στο 55ο λεπτό ο Κριεζής εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά ο Μπαμπούρης ήταν προετοιμασμένος και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του, χαρίζοντας της, τη τρίτη συνεχόμενη νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των πλεϊ οφ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Μπαμπούρης, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Σαββόγλου, Χατζηπαρασκευάς, Χαραλαμπίδης (89′ Παπαθωμάς), Στεπανιάν (82′ Μουξιός), Κάτσης (75′ Κιαχίδης).

ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, Κοψαλίδης (78′ Ουζούνης), Αρσενίου, Κελέσης, Τσετινές, Δέλτσος, Κωφίδης, Παπαδόπουλος, Πανταζίδης (75′ Μπουδούρ Μερτ), Τσακίρ Σουλεϊμάν Τζεμ (46′ Κριεζής), Μπαργκάν Τ.

 ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ