Γ’ Εθνική: Τέλος στα όνειρα της βελτιωμένης Δόξας Δράμας για θετικό αποτέλεσμα έβαλε ο Πανθρακικος πριν τα ντέρμπι με τους Καβαλιώτες!

Μια ακόμη νίκη την 11η σε 12 αγώνες και την τρίτη συνεχόμενη πήρε ο Πανθρακικός επί της πολύ καλής παρά το βαθμολογικό άγχος Δοξας Δράμας με 1-0 στο ΔΑΚ Κομοτηνής με τους Δραμινούς ωστόσο να βρίσκονται με πολύ άσχημη θέση και να έχουν 10 τελικούς μέχρι το φινάλε για την σωτηρία.

Ο Πανθρακικός κατέβηκε με τον Βάσκο στην εντεκάδα αλλά με αρκετές αλλαγές στο κέντρο αφού απουσίαζαν οι Ιβάν, Πεχλιβανόπουλος και Γιαννακιτζίδης με τους φιλοξενουμενος να ξεκινούν δυνατά και μόλις στο 3’ να απειλούν όταν από κάθετη πάσα του Ρούτση ο Κυριακίδης βγήκε τέτ α τετ από πλάγια του σουτ που έκανε όμως βρήκε στο εξωτερικό μέρος των διχτύων. Ο Πανθρακικός απείλησε στο 9’ σε σουτ του Ρουμπιέ που πέρασε άουτ με την Δόξα να απαντά με καλή ευκαιρία στο 15′ σε σουτ του Χατζησημητρίου που πέρασε ελάχιστα άουτ. Καλή φάση για τον Πανθρακικό στο 20’ όταν από σέντρα του Χαλκιαδάκη η κεφαλιά του Λαρέα από καλή θέση πέρασε και αυτη ελάχιστα άουτ και με τον Χακάν λίγο αργότερα. Στο 35’ είχαμε καλή ευκαιρία της Δόξας με σουτ του Κόντου που πήγε στο εξωτερικό μέρος των διχτύων με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 37’ έγινε το 1-0 με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο γάμα της εστίας από τον Λαρέα που σκόραρε και πάλι φτάνοντας τα 4 στην σεζόν. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκει και πάλι στους γηπεδούχους στο 44’ με σουτ του Ρουμπιέ άουτ.

Η Δόξα μπήκε καλά στο β’ μέρος και απείλησε πρώτη στο 49′ με σουτ του Κυριακίδη που έδιωξε σωτήρια ο ο Παϊτέρης, με τον Βάσκο από καλή θέση αμαρκάριστος στο 53′ από σέντρα του Καλογρανά να πιάνει την κεφαλιά μόλις αουτ. Στο 56΄σε φάση διαρκειας από φάουλ του Κόντου ο Παπαιωάννου σούταρε αλλά ο Παιτερης μπλόκαρε σταθερά όπως έκανε στο 67′ σε μακρινό σουτ του Χατζηδημητρίου. Στο 75′ ο Πανθρακικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη όταν από ασίστ του Βάσκου ο Χαλκιαδάκης τέτ α τετ έκανε το σουτ αλλά ο Ηλιάδης έδιωξε σωτήρια.

Μεγάλη προσπάθεια από τη Δόξα στα τελευταία λεπτά να φτάσει στην ισοφάριση στο 77′ όταν από κόρνερ του Κόντου από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Χατζηδημητρίου που σούταρε αμέσως με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να απομακρύνεται και με το Μπλιό στο 90′ που σούταρε δυνατά αλλά και παλι ο Παιτερης μπλοκαρε την μπαλα. Στις καθυστερήσεις σε φάση διαρκείας το σουτ του Μαντζανά που πέρασε μόλις άουτ.

Δύσκολο τρίποντο για τον Πανθρακικό που έφτασε τους 55 βαθμούς πριν τα μεγάλα ντέρμπι με τον Νέστο στην Χρυσούπολη και την Καβάλα στο ΔΑΚ όπου οι πράσινοι θέλουν να αποδείξουν πως φέτος άξιζαν κάτι καλύτερο από απλά ένα πλασάρισμα στην τριάδα. Από την άλλη η βελτιωμένη έστω και αρκετά καθισυτερημένα Δόξα Δράμας του Άκη Στολτίδη έμεινε στους 25 βαθμούς και κυνηγά την Ευκαρπία και το Παραλίμνιο θέλοντας έξι βαθμούς στα επόμενα στην Δράμα με Μηχανιώνα και Αγία Μαρίνα.

Την αναμέτρηση διεύθυναν οι Κτίστης, Εμίν Κεχαγιά και Κουτσογιάννης από την ΕΠΣ Ξάνθης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παϊτέρης, Καλογράνας, Λαρέα, Σαπνάρας, Κωσταρέλης, Χακάν, Παχούμης (60′ Γκαγκάνης), Γκουτσίδης, Ρουμπιές, Χαλκιαδάκης (87′ Χιντζίδης), Βάσκος

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στολτίδης): Ηλιάδης, Μπλιός, Μαντζανάς, Παπαϊώαννου, Θεοδοσιάδης, Ρούτσης (61′ Ελ Μαριγκί), Ντραμέ (78′ Περσίδης), Κόντος, Μαχαίρας, Χατζηδημητρίου (78’ Ξανθόπουλος), Κυριακίδης