Γ’ Εθνική: Πέρασε εύκολα και από το «κάστρο» της Ορεστιάδας η Καβάλα με το «μυαλό» του Ορέστη να σκέφτεται τον ημιτελικό στην Αλεξανδρούπολη

Την πέμπτη ήττα σου σε έξι παιχνίδια γνώρισε ο μαχητικός και βελτιωμένος ωστόσο Ορεστης Ορεστιάδας κόντρα στην πιθανλη πρωταθλήτρια του 1ου ομίλου Καβάλα με 0-2 η οποία πέτυχε την… 11η διαδοχική της νίκης στο πρωτάθλημα.

Σε ένα μέτριο ματς με αρκετό κόσμο οι «Αργοναύτες» πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 14΄μετά από γύρισμα από τα δεξιά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Βασίλης Παπαδόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1 πιάνοντας τα 21 γκολ. Οι Καβαλιώτες απείλησαν επίσης με τους Γκέκα, Παπαδόπουλο και Σαμπανίδη με τον Ναθαναηλίδη να είναι σε καλή ημέρα. Στο 37′ ο Λογαράς είχε ένα σουτ από μακριά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ στην μοναδική καλή επίσκεψη των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας περισσότερα το γκολ απειλώντας δις με τον Καρακώστα που δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ. Η Ορεστιάδα δεν απείλησε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Λίγο πριν το τέλος στο 87΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο καλυτερος μέσος του πρωταθλήματος ο Λάζαρος Τζελίδης με το όγδοο γετινό του τέρμα έκανε το 0-2 για την ομάδα της Καβάλας που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στους 39 βαθμούς έμεινε ο Ορεστης Ορεστιάδας που βρίσκεται στο +10 από την παραμονή με την επόμενη τριάδα στην Βέροια, με Θερμαικό εντός και στην Ξάνθη με το Άβατο να είναι σημαντική, ενω την Τετάρτη έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για το κύπελλο κόντρα στην δυνατή Αλεξανδρούπολη.

Από την άλλη η Καβάλα δείχνει ασταμάτητη και βρίσκεται με 67 βαθμούς στο +7 από την Χρυσούπολη και στο +12 από τον Πανθρακικό με τον ΠΑΟΚ Κρηστωνης να είναι ο επόμενος αντίπαλός της στην έδρα της.

Διαιτητές ήταν οι Δρακίδης, Τόσκας και Ασικίδης από την ΕΠΣ Ξάνθης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Ναθαναηλίδης, Λιάνας, Ντοριαν Αρνις, Πεταλωτής, Γκιντίδης, Λογαράς, Οτέμπερης, Σταματόπουλος, Ανδρεάδης, Πασχαλίδης

ΚΑΒΑΛΑ: Αστράς, Καζαντζίδης, Σμίλτος, Περδίκης, Δαλιανόπουλος, Λαγός, Μέτσε, Καρακώστας, Σαμπανίδης, Γκέκας, Παπαδόπουλος