Εκτέλεσαν με 15 σφαίρες και έκαψαν μέσα στο αυτοκίνητό του επιχειρηματία που είχε φημολογηθεί για την αγορά της ΠΑΕ Ξάνθη

Νεκρός από πυροβολισμούς και απανθρακωμένος στο όχημα που επέβαινε εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς στη Μάνδρα της Αττικής, o οποίος πριν επτά χρόνια, το 2017 είχε εμφανιστεί σε σειρά δημοσιευμάτων ως υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ Ξάνθη, του Xanthi FC Arena και του Σαλέ των Πηγαδιων.

Ο Χρήστος Γιαλιάς φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης των εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS και BELLA GRECO. Εκτός από επιχειρηματίας στον χώρο του εμπορίου κρεάτων, διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Τρικάλων από το 2015 έως το 2017. Κατά το παρελθόν είχε βρεθεί ακόμα στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Πανελευσινιακός καθως και του Μανδραϊκού, της ομάδας του τόπου κατοικίας του.

Το καλοκαίρι του 2017 o Γιαλιάς είχε φημολογηθεί ως πιθανός αγοραστής της ΠΑΕ Ξάνθη, του Xanthi FC Arena και του Σαλέ των Πηγαδίων. Μάλιστα, συμφωνα με δημοσιευματα, φερόταν να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Χρήστο Πανόπουλο, που ήδη από τις αρχές της δεκαετίας είχε εκφράσει την επιθυμία του να απενπλακεί από το ποδόσφαιρο (κάτι που έγινε στο τέλος αυτής με τον γνωστό επώδυνο για την Ξάνθη τρόπο). Μετά ωστόσο απο μερικές ημέρες έντονων φημολογιών και μπαράζ δημοσιευμάτων, ο ίδιος ο Γιαλιάς είχε διαψεύδει το ενδιαφέρον του για την θρακιώτικη ΠΑΕ, σε αντίθεση με την πλευρά Ξάνθης και Πανόπουλου που είχαν τηρήσει σιγήν ιχθυος.

Στις 18:45 το απογευμα της Τετάρτης οι αστυνομικές αρχές ειδοποιήθηκαν για πυροβολισμούς στην οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα. Πρώτη στο σημείο κατέφθασε η Πυροσβεστική προκειμένου να προχωρήσει στην κατάσβεση φλεγόμενου οχήματος. Μέσα στο όχημα, το οποίο είχε ενοικιαστεί, βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του Γιαλιά.

Το σπίτι του θύματος βρίσκεται σε απόσταση 150 – 200 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας του. Εξω από το όχημα υπήρχαν κάλυκες ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκε ένα καλάσνικοφ. 

Άγνωστοι, έστησαν ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία τον οποίο αφού πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τον σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του με 15 σφαίρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακολούθως έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν με προφανή στόχο να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σ’ αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξι χρόνια πριν, το 2018, είχε δολοφονηθεί στο ίδιο μέρος η σύζυγος του επιχειρηματία. Τότε ωστόσο κίνητρο της δολοφονιας ηταν για την αστυνομία η ληστεία. Η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.