Κύπελλο Ελλάδος: Έσπασε την κατάρα ο Άκης Μάντζιος, απέκλεισε την ΑΕΚ στα πέναλτι με ήρωα Κουέστα και βλέπει… τελικό!

Ο Άρης πανηγύρισε στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι και πήρε την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1 χάρη στα γκολ των Γκατσίνοβιτς και Μορόν, όμως ο Άρης με ήρωα τον Χουλιάν Κουέστα που έπιασε δύο πέναλτι των Βίντα και Πόνσε, πήρε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέναλτι έχασε και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Ένωση ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, στο 45+1′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιόνσον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε. Ο Γκατσίνοβιτς πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα.

Μέχρι και το φινάλε της κανονικής διάρκειας οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Νταμπάνοβιτς και τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στην παράταση.

Εκεί όμως ελάχιστα πράγματα άλλαξαν, με τις δύο ομάδες να είναι ελάχιστα απειλητικές και να λύνουν τις διαφορές του στη διαδικασία των πέναλτι, όπου πήρε την πρόκριση ο Άρης.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38′ λ. τρ. Ρόουζ), Μοντόγια (106′ Φεράρι), Τζούρασεκ (90+1′ Βερστράτε), Ντουκουρέ (53′ Σαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (74′ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (62′ Πήλιος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106′ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Πόνσε).