Κύπελλο Ελλάδος: Ήρωας του Παναθηναϊκού ο Γιούρι Λοντίγκιν χάρισε ιστορική πρόκριση στο «Καραϊσκάκης» επί του… «πρώην» Ολυμπιακού

Μετά από μια συγκλονιστική σε εξέλιξη διαδικασία των πέναλτι και αφού χρειάστηκαν 16 εκτελέσεις από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 7-6 (κ.δ. 0-0) με τον Λοντίγκιν να είναι ο ήρωας για το τριφύλλι καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Καρβάλιο ενώ μοιραίος για τον Ολυμπιακό πλην του Πορτογάλου ήταν και ο Καμαρά που αστόχησε στο όγδοο πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντι του στα προημιτελικά τον Ατρόμητο και αν περάσει στα ημιτελικά τότε θα συγκρουστεί με τον ΠΑΟΚ ο οποίος βρίσκεται με το ένα πόδι ήδη στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά το 4-0 επί του Πανσερραϊκού.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας όπως και το πρώτο ματς της Λεωφόρου αλλά κράτησε όλους όσους το παρακολούθησαν καθηλωμένους καθώς όχι μόνο πήγε στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι αλλά και εκεί τις δύο ομάδες τις χαρακτήρισε η ευστοχία και χρειάστηκαν 16 εκτελέσεις μέχρι να κριθεί ο νικητής που ήταν ο Παναθηναϊκός.

Ένα ματς που χαρακτηρίστηκε και από τις πολλές απουσίες που είχαν οι δύο ομάδες. Από τον Ολυμπιακό ήταν απόντες οι Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Μπιέλ, Ρέτσος ενώ από τον Παναθηναϊκό απουσίαζαν οι Ιωαννίδης, Τζούριτσιτς, Τσέριν, Παλάσιος, Γερεμέγεφ με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση με πολλούς ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα τους δούμε ξανά να αγωνίζονται με τους δύο συλλόγους και δη στις θέσεις που έπαιξαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν (115′ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Έσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Καμαρά, Μασούρας (90+1′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (115′ Βρουσάι), Ναβάρο (106′ Ζέλσον Μαρτίνς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (90+6′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (66′ Πέρεθ), Μπερνάρ (67′ Ζέκα), Μαντσίνι (105′ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (90+8′ Αϊτόρ), Μπερνάρ, Σπόραρ (105′ Ακαϊντίν).