Super League: Ξεκούραστο τρίποντο κόντρα στον ουραγό Παναιτωλικό η Ένωση! Βασικοί οι Θρακιώτες Γιώργος Ξενιτίδης και Πέτρος Μάνταλος

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε του Παναιτωλικού 3-0 στην OPAP Arena, με σκόρερ τρεις αμυντικούς. Ο Βίντα άνοιξε το σκορ στο 34′, ο Ρότα στο 36′ και ο Μουκουντί στο 88ο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, σε μια μεστή εμφάνιση για την Ένωση.

Η ΑΕΚ βρήκε τη λύση αρχικά με μια στατική φάση. Ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βίντα πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά ο Ελίασον δημιούργησε και το δεύτερο γκολ της Ένωσης. Αυτή τη φορά έκανε ένα ωραίο παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και ο Ρότα προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, όμως η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της σχεδόν σε όλο το ματς και βρήκε και τρίτο γκολ με τον Μουκουντί, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και τακουνάκι του Μάνταλου. Μάλιστα ο Καμερουνέζος στόπερ έχασε την ευκαιρία και για δεύτερο προσωπικό του γκολ, με την κεφαλιά να καταλήγει στη ρίζα του δοκαριού του Καπίνο.

Η Ένωση για πρώτη φορά κράτησε το μηδέν στην άμυνά της σε επίσημο παιχνίδι φέτος, καθώς στα προηγούμενα 12 είχε δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς ανέβηκε στους 14, ενώ ο Παναιτωλικός παραμένει στους τρεις βαθμούς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (59′ Μουκουντί), Χατζισαφί (77′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77′ Ζίνι), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Πόνσε).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπρούνο Ντουάρτε (73′ Στάιτς), Τορεχόν, Πέρεζ, Ξενιτίδης (57′ λ. τρ. Φρεντ Ντουάρτε), Μπουζούκης (46′ Λιάβας), Σενγκέλια (82′ Βοΐλης), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Πέδρο.