Επέτειος: 10 χρόνια από το «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους του δεινού σκόρερ του Εβρου Σάκη Χαλιμακούδη

Ηταν 2 Ιουνίου του 2013, ακριβώς δεκα χρόνια πριν, όταν αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε επίσημο αγώνα ένας από τους πιο καταξιωμένους σκόρερς των τελευταίων ετών στον Έβρο, ο Σάκης Χαλιμακούδης.

Ο τελευταίος αγώνας μπαράζ του Ορέστη Ορεστιάδας με τον Ορφέα Ξάνθης, στον οποίο μάλιστα πέτυχε δύο τέρματα, ήταν και τελευταίος για τον Χαλιμακούδη αφού στα 37 του χρόνια αποφάσισε να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια».

«Ο Σάκης Χαλιμακούδης γεννήθηκε το 1976 στα Αμπελάκια Ορεστιάδας και επίσημα άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1991 στη Δόξα Παταγής απ’ όπου, χάρη στη διορατικότητα και εργατικότητα του ακούραστου ποδοσφαιρικά Βάγιου Αλεξακούδη, που όχι μόνο αντιλήφθηκε το ταλέντο του αλλά και το ανέδειξε, το Εβρίτικο ποδόσφαιρο τιμήθηκε από την απλόχερη προσφορά των ικανοτήτων του» είχε αναφέρει σε παλαιότερο αφιέρωμά του ο ιστορικός του Ορέστη Νίκος Κούκλατζης.

Μόνιμος κάτοικος Γερμανίας πλέον, ο Σάκης Χαλιμακούδης έπαιξε μπάλα συνιλικά 22 χρόνια (από το 1991 ως και το 2013) και ξεδίπλωσε μπροστά στους φιλάθλους το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, την ικανότητά του στο σκοράρισμα και τον άμεμπτο χαρακτήρα του. Πέραν του Ορέστη που υπήρξε η ομάδα της καρδιάς του, φόρεσε την φανέλα επίσης των ομάδων Δόξα Παταγής, Ακρίτας Βύσσας, ΠΑΕ Ξάνθη, Βαρβασιακός Χίου, ΠΑΕ Θράκη, Δόξα Βύρωνα, Εθνικός Κατερίνης, Α.Ε. Διδυμοτείχου και Έβρος Σουφλίου.

Στην φωτογραφία ο Σάκης Χαλιμακούδης (αριστερά) ποζάρει στον φακό με τον ποδοσφαιρικό του πατέρα Βάγιο Αλεξακούδη (δεξια), τον άνθρωπο δηλαδή που ανακάλυψε το ταλέντο του και τον προώθησε μέσα από την τεχνική καθοδήγηση και τις συμβουλές του.