Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Aπό την κόλαση στον παράδεισο η Αλεξανδρούπολη FC στο 90+9′ κόντρα στο καταπληκτικό Σιδηροχώρι

Σε ένα καταπληκτικό ματς κυρίως στο β’ ημίχρονο με συναρπαστική εξέλιξη μπροστά σε αρκετό κόσμο από τον Έβρο και από την Ροδόπη, η Αλεξανδρούπολη FC είδε στην πρεμιέρα το… χάρο με τα μάτια της. Ωστόσο στο 90+9′ πήρε τη νίκη με σκορ 3-2 επί της νεανικής και ελλιπούς Δόξας Νέου Σιδηροχωριου που πήγε για την ολική ανατροπή αλλά πλήρωσε για μια ακόμη φορά την απειρία της.

Η Αλεξανδρούπολη στην πρεμιέρα της απογοήτευσε ιδίως στο β’ μέρος, ωστόσο ξεκίνησε με δεξί τα μπαράζ, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Κουτσογιάννη παρά τις αρκετές ελλείψεις και στον αγώνα αυτό, απέδειξε πως φέτος δεν θα είναι ο «φτωχός συγγενής» του ομίλου όπως πέρυσι.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τους Εβρίτες που στο πεντάλεπτο έχασαν πιθανώς με θλάση τον Γαϊτζατζή. Μόλις στο 9′ Ράλλης έδωσε στον Σωτηράκη που έψαξε τον Κυριζάκη, με αμυντικό της Δόξας στην προσπάθεια του να διώξει μπροστά από τον φορ της Αλεξανδρουπολης με αυτογκόλ να πετυχαίνει το 1-0.

Στο 22′ το σουτ του Μουρατίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 33′ το σουτ βολίδα του Βαρσαμιδη ο Καργακης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 30′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κυριζάκη από τον Βιτώρο που δεν δόθηκε από τον Χαλκιδικιώτη διαιτητή Δημητριαδη, ενώ στο 34′ ακυρώθηκε γκολ του Κώστα Πατσιωρα με κεφάλια ως επιθετικό φάουλ, μέσα σε νέες διαμαρτυρίες από τους Εβρίτες.

Στο 40′ ο Κάλτσας στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα ανάγκασε τον τερματοφύλακα τις ομάδας του Παπαδόπουλο να διώξει με αυτοθυσία (φώτο Dimitris Alexoudis).

Με το καλημέρα στο 2ο λεπτό τις επανάληψης σουτ του Βαρσαμιδη κόντραρε με τον Κυριζακη να γίνεται ο κάτοχος της μπάλας με έξυπνο σκαφτό πλασέ να σημειώνει το 2-0, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 52′ η Δόξα απείλησε με σουτ του Σωτηράκογλου που έδιωξε έξοχα ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ.

Στο 55′ ο Μουρατίδης βρέθηκε απέναντι από τον Καργακη αλλά το σουτ δεν νίκησε τον πορτιέρε της Δόξας. Στο 60’ο Γιώτης που μπήκε ως αλλαγή από το ημίχρονο με όμορφο σουτ μείωσε σε 2-1 πετυχαίνοντας το δεύτερό του γκολ στα μπαράζ, όπως και η Δόξα.

Στο 65′ ο Σωτηράκογλου με υπέροχο πλασέ «σόκαρε» τους γηπεδούχους κάνοντας το 2-2.

Στο 86ο λεπτό καλό σουτ του Βαρσαμιδη έδιωξε ο Καργακης, με την Αλεξανδρούπολη να πιέζει για το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις. Στο 90+9′ και ενώ όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων και ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος βγήκαν στα αντίπαλα καρέ, ο Παπαγεωργίου με καρφωτή κεφαλιά λύτρωσε την ομάδα του Μπαχαρίδη διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Την επόμενη αγωνιστική μετά το Πάσχα η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται σε ένα κομβικό ματς τον ανταγωνιστικό Άρη Πηγών, με την Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου να έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στην Αμμουδιά.

Διαιτητής ήταν ο Δημητριάδης που ελέγχεται για δύο φάσεις στο πρώτο μέρος, έχοντας βοηθούς τους Κωνσταντινίδη και Τσιρώνη (ΕΠΣ Χαλκιδικης).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Μπαχαρίδης): Παπαδόπουλος, Κάλτσας, Ράλλης, Παπαγεωργίου, Σωτηράκης (81′ Φραγκουλίδης), Μουρατίδης (81′ Γκουντενουδης), Τζελέπης (65′ Αγγ.Πατσιωρας), Βαλσαμιδης, Γκαιτατζης, Κ. Πατσιωρας. Κιριζακης

ΔΟΞΑ Ν ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΟΥ: Καργακης, Χατζηπαπαθεοδωριδης, Κρικελας (46′ Σωτηρακογλου), Λεοντίδης. Κατσαούνης, Βιτωρος, Κουτας, Σαπαλιδης (46′ Γιωτης), Κικιδης (64′ Μακης), Δημητριάδης (90′ Σοπιαδης), Σκουτελιας (90′ Κωνστανταρακης)