Εκλογές Ερασιτέχνη ΑΟΞ: Ομόφωνα νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Ψωμάς – Τα εκλεγέντα μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής

Ολοκληρώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα η εκλογική διαδικασία στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ και περίπου μια ώρα μετά, αφού ανοίχτηκαν οι φάκελοι και κατεγράφησαν οι σταυροί, έγινε γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα πρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Ψωμάς, που ήταν άλλωστε και ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση. Ως μέλη στο νέο ΔΣ, που θα είναι πενταμελές, εξελέγησαν οι Αλέξανδρος Γιαλάογλου, Ηλίας Μπουναρτζής, Απόστολος Κιολεϊδης και Παύλος Δάγκας. Ωστόσο τις επόμενες μέρες θα φανεί με την συγκρότηση σε σώμα αν θα πάρει θέση στο ΔΣ και η Δέσποινα Παπαγιάννη, αφού ο αθλητικός νόμος προβλέπει την συμμετοχή και γυναικών στα αθλητικά σωματεία (αν και μια αλήθεια είναι ότι αυτή η πρόβλεψη του νόμου δεν πολυεφαρμόζεται στην πράξη). Αναπληρωματικό μέλος θα είναι ο Μιχάλης Ρεκάρης.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Ερασιτέχνη ΑΟΞ, που θα είναι τριμελής, εξελέγησαν οι Δημήτρης Βούλκος, Λευτέρης Κασαπίδης και Σπύρος Παπαναστασίου (ήταν ακόμα υποψήφιοι οι Λευτέρης Χρόνης και Σοφία Ψωμά που προφανώς θα είναι αναπληρωματικά μέλη). Η σταυροί που έλαβε ο κάθε υποψήφιος δεν ανακοινώθηκαν. Η συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σωμα γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες για την εγγραφή του ΑΟΞ στο Μητρώο της ΓΓΑ και να προλάβει η νέα διοίκηση τις προθεσμίες για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ωστόσο όλα αυτά θα πάρουν επίσημη μορφη την επόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να προκηρυχθεί γρήγορα από το νέο ΔΣ έκτακτη γενική συνέλευση των (39) μελών με αποκλειστικό αντικείμενο το άνοιγμα του Ερασιτέχνη ΑΟΞ σε ακόμα περισσότερα μέλη.

Στις τάξεις των νέων σε ηλικία κυρίως μελών που ψήφισαν και φυσικά του νέου εκλεγμένου ΔΣ του σωματείου επικρατεί ενθουσιασμός για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην ιστορία του ΑΟΞ, ενώ τονίζεται ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα και δεν υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης της δικαδικασίας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του προέδρου των Παλαιμάχων Μπάμπη Χατζημεστή αλλά και τις υπόνοιες που άφησε κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο πρόεδρος του Ορφέα Ξάνθης Χρήστος Μουρτζανός.