Προαναγγέλει ακυρότητα των εκλογών στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ ο Χατζημεστής λόγω «παράνομης» τροποποίησης του καταστατικού

Την ακυρότητα των αρχαιρεσιών της Παρασκευής στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΑΟΞ και ισχυρός άνδρας του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής.

«Σε λίγες μέρες πιθανολογείται ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άκυρες. Εγω ευχομαι να μην είναι άκυρες και να πάρει το σωματείο τον δρόμο του. Εγω ομως πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι, όχι φυσικά εγώ, θα βγάλουν άκυρες τις εκλογές γιατί δεν είναι σύννομη η απόφαση της γενικής συνέλευσης για να γίνει η τροποποίηση του καταστατικού. Αυτό είναι γεγονός», ανέφερε επί λέξει ο Μπάμπης Χατζημεστής στην τηλεοπτική εκπομπή του Πάνου Παπαδόπουλου στο Next TV.

Ο Χατζημεστής αν και προσπάθησε να πείσει ότι ο ίδιος δεν θα κάνει κάτι, εμφανίστηκε βέβαιος για την ακυρότητα της επικείμενης εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης, ενώ έβαλε κατά του παραιτηθέντος απερχόμενου προέδρου Παναγιώτη Σιδέρη, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «άτιμο άνθρωπο που δεν σεβάστηκε το φαγητό που πήγαινε στα παιδιά του».

Σε σχέση με την προσπάθεια των νέων παιδιών που φιλοδοξούν να αναλάβουν τις τύχες του ΑΟΞ υπό τον Κωνσταντίνο Ψωμά, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι κύριοι αυτοί που μετά από 19 χρόνια απουσίας εμφανίστηκαν ξαφνικά, περίπου 30 καινούρια μέλη, με τις ευλογίες του Σιδέρη και αφού του υποσχέθηκαν ότι θα του εξοφλήσουν τα χρέη περίπου 90 χιλιάδων ευρώ, σε ένα βράδυ ξαφνικά τροποποίησαν το καταστατικό, όχι νόμιμα φυσικά».

Οπως υποστηρίξε στον τηλεοπτικό αέρα ο ισχυρός άνδρας του Ορφέα Ξάνθης, παλιό μέλος ή μέλη του Ερασιτέχνη ΑΟΞ είναι έτοιμα να καταθέσουν ένσταση καθώς από τα μόλις 24 μέλη που υπήρχαν μέχρι πρότινος στο σωματειο, τουλάχιστον τα δέκα δεν κλήθηκαν καν για να συμμετάσχουν στην Γενική Συέλευση που προχώρησε στην τροποποίηση του καταστατικού.

Στην παρατήρηση μάλιστα του γνωστού εκδότη – δημοσιογράφου ότι «πάνε να του πάρουν μέσα από τα χέρια του το γήπεδο», ο Χατζημεστής απάντησε: «Μολών λαβέ». Και πρόσθεσε ότι «δεν τρώγεται εύκολα» ο άνθρωπος χάρη στον οποίο επί σχεδόν δύο δεκαετίες παραμένει σήμερα ζωντανό το γήπεδο του ΑΟΞ, από τότε που έφυγε η επαγγελματική ομάδα για τα Πηγάδια.

Μετά από αυτήν την τηλεοπτική παρέμβαση του Μπάμπη Χατζημεστή, φημολογείται ότι υπήρξαν (και προγραμματίζονται και νέες) συναντήσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του με μέλη της Πρωτοβουλίας Φίλων του ΑΟΞ που ηγήθηκε της προσπάθειας για την ανασύνταξη του Ερασιτέχνη, ώστε να βρεθεί λύση και να μην τιναχθεί στον αέρα η όλη προσπάθεια των τελευταίων ημερών.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και υπενθυμίζεται ότι αν για οποιονδήποτε (βάσιμο ή αβάσιμο) λόγο καθυστερήσει η εκλογή της νέας διοίκησης του Ερασιτέχνη ΑΟΞ το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, τότε με μαθηματική ακρίβεια δεν θα μπορέσουν να τρέξουν οι διαδικασίες εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ, που αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να επιστρέψει τη νέα σεζόν ο ΑΟΞ στα ποδοσφαιρικά αγωνιστικά δρώμενα. Η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο, συνεοώς οφείλει την Πρασκευή να εκλεγεί νέα διοίκηση και να συγκροτηθεί σε σώμα, ώστε νόμιμα να προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής αίτησης εντός της προθεσμίας που έχει καθοριστει από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συνεπώς, η όποια προσπάθεια ακύρωσης ή νομική κίνηση αμφισβήτησης της εκλογικής διαδικασίας της Παρασκευης, είναι πολύ πιθανό να έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση του ΑΟΞ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν από τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Και αυτό είναι κάτι που οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψιν του όποιος ή όποιοι προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, την οποία πάντως σχεδόν μετά βεβαιότητας προανήγγειλε 48 ώρες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές ο Μπάμπης Χατζημεστής…