Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Χρυσός με ρεκόρ ο Χρήστου στη Ρώμη! Έκανε εργομετρικά στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και προπονήσεις στην Αλεξανδρούπολη

Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο τέταρτος Ελληνας κολυμβητής στην ιστορία που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ (24.39 είχε κάνει στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, στις 24 Ιουνίου).

Έτσι, μετά από τρία διαδοχικά χάλκινα μετάλλια στα 100μ. ύπτιο, ο Χρήστου καταφέρνει -στο θεωρητικά όχι τόσο καλό του αγώνισμα- να ανέβει στην κορυφή. Είναι μάλιστα ο δεύτερος Ελληνας, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη (2008 στο Αϊντχόφεν), που κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο στα 50μ. ύπτιο.

Ο παλαίμαχος Θεσσαλονικιός κολυμβητής του Αρη είχε πάρει χρυσό και στα 100μ. ύπτιο το 2012, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2016, στα 200μ. μικτή ατομική, και η Αννα Ντουντουνάκη ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των 100μ. πεταλούδα, πέρυσι στη Βουδαπέστη.

Ο Τσέκον, ο οποίος μέχρι την τελευταία χεριά φαινόταν να έχει το «πάνω χέρι» στην κούρσα, τερμάτισε δεύτερος σε 24.40 και πλέον περιμένει τα 100μ. (που αρχίζουν αύριο, ο τελικός την Τετάρτη) για να πάρει… ρεβάνς από τον Ελληνα πρωταθλητή. Την τρίτη θέση πήρε ο Γερμανός Ολε Μπράουνσβαϊχ με 24.68. Τον πρωταθλητή Ευρώπης στα 50μ. ύπτιο συνεχάρησαν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστου είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Θράκη, καθώς τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί στα μέρη μας μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του. Τόσο πέρυσι (που είχε παραχωρήσει και μεγάλη συνέντευξη στο ThrakiSportS) όσο και φέτος (τον περασμένο Μάιο) βρέθηκε για περισσότερες από δυο εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη και έκανε καμπ προετοιμασίας στο “Δημοσθενης Μιχαλεντζάκης”, ενώ υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Μάιο είχε αναλάβει η επιστημονική ομάδα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής να του κάνει εργομετρικά.

Ολοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στην Θράκη έχουν έναν λόγο παραπάνω να είναι υπερήφανοι για την μεγάλη επιτυχία του…