Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου αξιολογήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Απόστολος Χρήστου εμπιστεύτηκε το Εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) για την αξιολόγηση της τεχνικής του.

Ενώ το Τμήμα διοργάνωνε με απόλυτη επιτυχία το επετειακό, 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο Απόστολος Χρήστου, κολυμβητής του Ολυμπιακού Πειραιώς, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα, αξιολογήθηκε στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο από τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ, Βασίλη Γούργουλη.

Ο Απόστολος Χρήστου το 2013 αναδείχθηκε στο Ντουμπάι Παγκόσμιος Πρωταθλητής εφήβων κατακτώντας την 1η θέση στα 100 μ. ύπτιο, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του κατέκτησε την 3η θέση σε δύο συνεχόμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών, το 2016 στο Λονδίνο και το 2018 στη Γλασκώβη, ενώ το 2021 στο Καζάν κατέκτησε επίσης την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Τόσο ο Απόστολος Χρήστου όσο και ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, με μεγάλη εμπειρία από διάφορα ερευνητικά κέντρα και κολυμβητήρια ανά τον κόσμο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τις προσφερόμενες επιστημονικές υπηρεσίες αλλά και την ποιότητα των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου Κομοτηνής, δίνοντας τα συγχαρητήριά τους και στους συντηρητές του, Δημοσθένη Καρυώτη και Βασίλη Ντίνα για την ποιότητα και τη διαύγεια του νερού που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διενέργεια τέτοιων μετρήσεων αξιολόγησης της τεχνικής των κολυμβητών.

d5af804d anatrofodotisi kolymviton