Αισιοδοξία στην Ξάνθη – Κάνει επαγγελματίες τα παιδιά της Κ20 και χτυπάει επιστροφή στην SL1

Η ΠΑΕ Ξάνθη δεν κατάφερε ούτε σε δεύτερο βαθμό να πάρει αδειοδότηση και θα έχει περιορισμους στις μεταγραφές. Εληξαν όλα σχεδόν τα συμβόλαια που είχε, πλην πέντε νεαρών παικτών εκ των οποίων ο ένας φέρεται με εξώδικα να διεκδικεί την ελευθερας του για να φύγει.

Εχει απλήρωτους επί εξάμηνο παίκτες και απλούς υπαλλήλους των 500-600 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που πλέον αναπαράγονται ως δεδομένο πρόβλημα παρά τις διαψεύσεις, οι μετοχές της ομάδας έχουν δεσμευθεί ως περιουριακό στοιχείο του ιδιοκτήτη, που ελέγχεται από την Αρχη για το Ξέπλυμμα Χρήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της Αυστραλίας.

Ωστοσο αν είστε φίλαθλοι της Ξάνθης, ΜΗΝ ανησυχειτε. Υπάρχει «συγκρατημένη αισιοδοξία πως η ομάδα σύντομα θα βρει τον δρόμο της σε όλα τα μέτωπα». Το λένε εδώ και μέρες κάποιοι λίγοι παράγοντες της ομάδας, από τους ελάχιστους που μιλούν, κάτι που είχε αναδείξει και το ThrakiSportS προ της απόφασης του Δευτεροβάθμιου για την Αδειοδότηση. Βέβαια εκείνη η προ εβδομάδος αισιοδοξία διαψεύστηκε. Αλλά δεν πειραζει. Συμβαίνουν αυτά.

Μπορεί να σας έγραφα προχθές «τζάμπα η αισιοδοξία Πάπας και των ανθρώπων του», αλλά τωρα πλέον μια νέα «συγκρατημένη αισιοδοξία» υπάρχει στον ορίζοντα, όπως αναφέρει το SportsAddict που σε γενικές γραμμές όλο το προηγούμενο διάστημα απείχε από οποιοδήποτε δημοσίευμα που «έθιγε» τον ιδιοκτήτη ή τα «κακώς κείμενα» στην ομάδα, αλλά με κεντρικό του άρθρο την Παρασκευή βγήκε μπροστά να αποκαταστήσει την τάξη και να μεταφέρει στους φίλους της Ξάνθης αυτήν την νότα αισιοδοξίας που τόσο έχουν ανάγκη μπροστά στον ορημαγδό των αρνητικών δημοσιευμάτων.

Που εδράζεται αυτή η «συγκρατημένη αισιοδοξία»; Μα φυσικά, στα γεγονότα. Μπορεί από «σήμερα 1η Ιουλίου να είναι και με την βούλα ελεύθερο το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της ομάδας εκτός 5 παικτών που το συμβόλαιο τους συνεχίζει να τρέχει», αλλά «αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι οι μόνοι που θα παραμείνουν σε σχέση με την περσινή ομάδα» εξηγεί ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης. Και αυτό, καθώς η μη αδειοδότηση «δεν επηρεάζει την συμμετοχή στο πρωτάθλημα παρά μόνο μεταγραφικούς περιορισμούς», που όμως κατά την ανάλυση του συντάκτη δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί καθώς «με μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ μπορεί να καταλάβει κανείς πως ο ΑΟΞ μπορεί να ανανεώσει με ευκολία συμβόλαια παικτών» χωρίς να τον ενοχλεί το θέμα των περιορισμών.

Στο άρθρο επισημαίνεται (ερχόμενο ως προς το σημείο αυτό σε αντίθεση με το παρεμφερές ρεπορτάζ του ThrakiSportS) ότι τα συμβόλαια των Ξανθιωτών Τανζού Χαλίλ Ιμπράμ και Φίλιππου Δημητριάδη έχουν λήξει αλλά μπορούν εύκολα να ανανεωθούν, όπως και αυτά των Αλέξανδρου Δώρη και Λάζαρου Ηλιόπουλου που είναι Κ25. Κατά το δημοσίευμα, στα συμβόλαια που δεν έχουν λήξει στις 30 Ιουνίου είναι και αυτό του Χρήστου Μπάτζιου, ενώ πράγματι υφίσταται θέμα με τον Θυμιάνη που δείχνει να επιθυμεί να φύγει αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά μπορεί να παραμείνει εφοσον εξοφλήσει το χρέος άμεσα ο Μπιλ Πάπας.

Από εκεί και πέρα, «φυσικά ο ΑΟΞ μπορεί παράλληλα να κάνει όσους επαγγελματίες θέλει από την ταλαντούχα Ακαδημία του, ενώ με μια γρήγορη ματιά σε όλες τις κατηγορίες εύκολα μπορεί να βρει κανείς αρκετά ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε Super League 1 & 2 αλλά και στην Γ’ Εθνική που θα μπορούσαν να σταθούν στην ομάδα, που σαφέστατα θα προσπαθήσει οι 3 που θα είναι πάνω των 25 να είναι πρώτης γραμμής και να κάνουν την διαφορά».

Συνεπώς, συγκρατημένη αισιοδοξία πρέπει να υπάρχει στους οπαδούς του ΑΟΞ. Αφού έχουμε αυτά τα δεδομένα, η ομάδα μπορεί άνετα να διεκδικήσει του στόχους της, που ως γνωστόν είναι ένας και μοναδικός: η επιστροφή στην SL1. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και τζάμπα ανησυχούν όλοι. Μπορεί να υπάρχουν περιορισμοι στις μεταγραφές, αλλά με την ταλαντούχα Ακαδημία, τους 5 που παραμένουν και τρεις πρωτοκλασάτες μεταγραφές, όλα καλά. Ειδικά μάλιστα και αν αυτοι οι τρεις άνω των 25 πρώτης γραμμής επιβεβαιωθεί ότι θα είναι η τριπλέτα Μέσι, Νεϊμάρ και Ρονάλντο, όχι μόνο ο ΑΟΞ θα διεκδικήσει βουρ την επάνοδο στην SL1 αλλά μην πάρει και κανά Κύπελλο και παίζει του χρόνου Ευρώπη.

Αλλά μην κάνουμε όνειρα, ας κρατήσουμε «μικρό καλάθι», όπως συστήνει και ο ίδιος ο «Αμπο» στο αποκαλυπτικό άρθρο του κάποια στιγμή, όχι τόσο για τον λόγο που επικαλείται ο αρθρογράφος, ότι δηλαδή δεν έχει γίνει «κάτι χειροπιαστό» ακόμα, αλλά γιατί ακόμα και αν βγει Ευρώπη ο ΑΟΞ, δεν θα τον αφήσουν να παίξει αν δεν λύσει τα προβλήματα ο Πάπας και δεν πάρει την σχετική αδειοδότηση της ΕΠΟ η ΠΑΕ. Τόσα χρόνια έπαιρνε πρώτη-πρωτη ευρωπαϊκή άδεια UEFA και μέχρι πέρυσι η άδειά της ήταν για ομάδα SL1 έστω και αν έπαιζε στην πιο κάτω κατηγορία, φέτος πρώτη φορά δεν εξασφάλισε ούτε καν την χαμηλότερων προδιαγραφών αδειοδότηση της SL2.

Αλλά είπαμε: «συγκρατημένη αισιοδοξια». Άλλωστε, οπως διαβάζουμε και στην αρχή του σχετικού άρθρου στο SportsAddict, «πολλά ακούγονται, πολλά γράφονται αλλά ελάχιστα εξ’ αυτών είναι πραγματικά και ουσιαστικά με πολλά να βγαίνουν απο την αγωνία του κόσμου της ομάδας και άλλα από… συγκεκριμένους “ανθρώπους” για τους οποίους όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε με ΟΝΟΜΑΤΑ και όχι όπως αυτοί ανώνυμα και με ψευδώνυμα (γιατί άραγε τι φοβούνται τόσο…)». Αρα είναι αλήθεια ελάχιστα, προφανώς αρκετά λιγότερα από τα μισά, από όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί. Για αυτό και καλό θα ήταν οι φίλοι αναγνώστες να προτιμάτε τους «επώνυμους αρθρογράφους» που γράφουν πάντα μα πάντα την αλήθεια.

Και είπαμε (το ξανατονίζω): «Συγκρατημένη αισιοδοξία πως η ομάδα σύντομα θα βρει τον δρόμο της σε όλα τα μέτωπα». Με τους 5 εναπομείναντες ή τους 5+1 (μικρή η διαφορά), την ταλαντούχα ακαδημία και τους πρώτης γραμμής 25άρηδες και άνω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Οπως ηταν και πέρυσι και πρόπερσι και παραπρόπερσι, σύμφωνα με τα τότε γραφόμενα του κάθε «επώνυμου» αρθρογράφου…