Κατέθεσε έφεση για την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης και αισιοδοξεί για ανατροπή της πρωτόδικης η ΠΑΕ Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη προθεσμία για την κατάθεση εφέσεων έναντι της απόφασης της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που δεν έδωσε άδεια για συμμετοχή στην SL2 σε μια σειρά από ομάδες ανάμεσα στις οποίες και η ΠΑΕ Ξάνθη.

Από το νομικό επιτελείο της θρακιώτικης ομάδας κατατέθηκε έφεση και πλέον ο φάκελος θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό από την Επιτροπή Αδειοδότησης με άλλη σύνθεση. Το ίδιο έκαναν και οι περισσότερες απο τις ομάδες που δεν έλαβαν άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι φάκελοι είναι απόρρητοι και σε δεύτερο βαθμό δεν επιτρέπεται να συμπληρωθούν στοιχεία, ούτε έχει σημασία σε περίπτωση που για παράδειγμα υπήρχε κάποιο χρέος, αν αυτό πλέον έχει αποπληρωθεί. Εξετάζονται οι ίδοι ακριβώς φάκελοι όπως είχαν κατατεθεί και σε πρώτο βαθμό.

Αν και τα ποσοστά ανατροπών αποφάσεων της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ από τον πρωτο στον δευτερο βαθμό σπανίζουν, στην ΠΑΕ Ξάνθη εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα γίνει η ανατροπή και η ομάδα θα εξασφαλίσει αδειοδότηση από το δευτεροβάθμιο όργανο.

Αν δεν συμβεί αυτό, υπενθυμίζεται ότι η έλλειψη αδειοδότησης από την ΕΠΟ σημαίνει περιορισμούς στις μεταγραφές και όχι απαγόρευση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτή η άδεια είναι διαφορετική από εκείνη που εκδίδει η Επίτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Στην ΠΑΕ Ξανθη τονίζουν ότι η ομάδα ακόμα και αν της επιβληθούν απαγορεύσεις μεταγραφών δεν θα κινδυνεύσει, καθώς θα έχει ενα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Ωστόσο για την ώρα δεν θέλουν να συζητούν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο καθώς θεωρούν ότι θα δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.