Super League: Κράτησε το μηδέν ο Λοντίγκιν στην έδρα του Άρη, κακή βραδιά Πασχαλάκη στη Λεωφόρο, αλλαγή ο Μάνταλος στο Καραϊσκάκη

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι πρωταθλητές, στην επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην ενεργό δράση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (πέρασε αλλαγή στο 78ο λεπτό κι αποθεώθηκε από τον κόσμο) προηγήθηκαν με τον Καρβάλιο στο 30′, ενώ ισοφάρισε ο Σιμάνσκι στο 43′. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ΑΕΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος πέρασε στο 70′ στον αγωνιστικό χώρο τον Κομοτηναίο αρχηγό της Πέτρο Μάνταλο στην θέση του Αμραμπατ.

Την ίδια ώρα στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός κέρδιζε με 2-1 τον ΠΑΟΚ και έκανε αποφασιστικό βημα για την έξοδο στην Ευρωπη.

Στο 34′ ο Σεμπάστιαν Παλάσιος που έκανε… πάρτι από δεξιά έστειλε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και μετά την άστοχη έξοδο του Πασχαλάκη, ο Αϊτόρ με το κεφάλι άνοιξε το σκορ! Στο 65′ ένα τρομερό σουτ του Χουάνκαρ με το αριστερό έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ που είναι μια ομάδα αρκετά σκληρή και πνευματικά ικανή για όλα, κατάφερε να… απαντήσει στο 70′ με τον Ζίβκοβιτς από κοντά να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Κούρτιτς και να μειώνει σε 2-1. Ωστόσο φάνηκε ότι οι παίκτες του Ταζβάν Λουτσέσκου είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο ευρωπαϊκο ματς της Πεμπτης με τη Μαρσέιγ.

Στο πρώτο ματς χρονικα της ημέρας, δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα,. Καλύτεροι οι «κίτρινοι» στο δεύτερο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Κριστιάν Γκάνεα (51’), ωστόσο ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έχοντας τον Γιουρι Λοντιγκιν σε μεγάλη μέρα έμεινε “όρθιος” στη Θεσσαλονίκη για μια ακόμα φορά.  

Για τρίτο παιχνίδι στη φετινή σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μη δεχθεί γκολ από τον Άρη, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατάφερε να τον κερδίσει, όπως συνέβη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες, με τη δεύτερη σερί ισοπαλία τους στη διαδικασία των πλέι οφ, διατηρούν τις ελπίδες τους για ένα εισιτήριο για το Conference League της προσεχούς περιόδου.