Γ’ Εθνική: Διπλή κόντρα Ξάνθης – Δράμας, κρίσιμη έξοδος στην Θέρμη για Αλεξανδρούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες συνεχίζεται ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 15η αγωνιστική.

Και σε αυτήν την αγωνιστική έχουμε αμφίρροπα παιχνίδια με διπλή κόντρα Ξανθης- Δραμας Καβαλιώτικο και Θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι, και σημαντικά ματς βαθμολογικής σημασίας που αφορά την παραμονή, όπως αυτά στην Θέρμη και Παραλίμνιο.

Ξεκινάμε από το γήπεδο Κουτσού Ξάνθης όπου ο δεύτερος Αρη Αβάτου (26 βαθμοί) που πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία της ιστορίας του στην 5η του χρονια στην κατηγορία, υποδέχεται την Δόξα Δράμας (18 βαθμοί) που παλεύει για την παραμονή της μετά την καλοκαιρινή περιπέτεια και την ξαφνική πτώση μια κατηγορίας. Αυτή είναι η δεύτερη αναμέτρηση των δυο ομάδων με το Άβατο να επικρατεί στην Δράμα με 0-1 με γκολ του Καρατλίδη στο 81′. Εντός εδρας ο ελλιπής Άρης που δεν έχει Φούντα, Κουτσούμπα, Χασάνογλου, Σαρηγιαννιδη και Βαφειαδη στην αποστολή έχει 4 νίκες, μια λευκή ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 10-5, ενώ οι Δραμινόί εκτός έδρας 2 νικες (μια στην Ξάνθη με Ορφέα), 3 ισοπαλίες και 2 ήττες με 6-5 τέρματα.

Στην Θέρμη η Αλεξανδρούπολη (16 βαθμοί) θα αντιμετωπίσει τον Θερμαικό (17 βαθμοί) που βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τους Εβρίτες που βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο προπονητής της Αλεξανδρούπολης Μιχάλης Φλώρος θα έχει μαζί του τον επιθετικό Λάζαρο Μαντζίρη, και τον βασικό στόπερ Παπαγεωργίου που αποθεραπεύτηκε, ωστόσο θέλει να επαναφέρει την ομάδα στα θετικά αποτελέσματα που μετρά 3 σερί ήττες εκτός έδρας (2-2-3 εκτός Έβρου με τέρματα 7-9). Ο Θερμαικός που προ ημερών απέκτησε τον Τίτο Στοίνοβιτς από τους Εβρίτες στην έδρα του έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα με 7-2 τέρματα. Η προϊστορία είναι μικρή με το ματς του πρώτου γύρου να λήγει 2-1 για τους Εβρίτες (39′ Καρακασίδης, 75′ Κ. Πατσιώρας – 65′ Μπαλικτσής)

Στην Δράμα ο Ορφέας Ξάνθης (12 βαθμοί) αν και αουτσάιντερ θα παλέψει για την έκπληξη κόντρα στον ασταθή το 2022 και τρίτο Πανδραμαικό (25 βαθμοί) που δεν έχει νίκη τρια ματς και βρέθηκε στο -7 απο την κορυφή και τον Αγροτικό Αστερα. Η ομάδα του Χατζημεστή, που θα έχει τις απουσίες των Μελισσόπουλου και Ιωαννίδη, πλην των μόνιμων Κριεζή, Καραγκιόζη και Χακή Τζαμπαζ, εκτός έδρας είναι καλύτερη από ότι στην Ξάνθη (2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 7-14) που έχει μια μόλις νίκη και αυτή την περασμένη βδομάδα στο επεισοδιακό ντέρμπι της Ξάνθης με το Άβατο. Από την άλλη ο Πανδραμαικός δεν είναι καλός στην Δράμα όπου έχει 2 νίκες και 5 ισοπαλίες με τέρματα 10-4. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνολικά αναμέτρηση των δυο ομάδων, 2 νίκες ο Ορφέας και δυο ο Πανδραμαικός με τα τέρματα 2-6 υπερ των Δραμινών. Στον πρώτο γύρο ο Πανδραμαικός επικράτησε 0-4 στο γήπεδο του ΑΟΞ (22′,47′ Μπερούκας, 45+2′ Τζελίδης, 75′ Γ. Παυλίδης).

Tα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, είναι αμφίρροπα πλην ίσως του Αγροτικού Αστέρα που μετά την ισοπαλία με το Παραλίμνιο παίζει πάλι στον Εύοσμο με τον Σοχό. Ακόμα θα έχουμε Απόλλων Παραλιμνίου – Αναγέννηση Πλαγιάς με τους Σερραίους να είναι το φαβορί και Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Νέστος Χρυσούπολης στο Καβαλιώτικο μίνι ντέρμπι για την παραμονή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Απόλλων Παραλιμνίου – Αναγέννηση Πλαγιάς
Αγροτικός Αστέρας – Εθνικός Σοχού
Θερμαϊκός Θέρμης – Αλεξανδρούπολη FC
Άρης Αβάτου – Δόξα Δράμας
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Νέστος Χρυσούπολης
Πανδραμαϊκός – Ορφέας Ξάνθης