Γ’ Εθνική: Ο Ορφέας πήρε το ντέρμπι με τα … κίτρινα κόντρα στο Άβατο και «ανάσα» ζωής για την παραμονή

Σε ένα ματς που η ισοπαλία δεν συνέφερε κανέναν, ο Ορφέας Ξάνθης πήρε το τοπικό Ξανθιώτικο ντερμπι στο γήπεδο του ΑΟΞ από τον ¨Αρη Αβάτου με 2-1, έμεινε ζωντανός στην υπόθεση παραμονής, ενώ χάρισε τον τίτλο στον … Αλέξανδρο Μελισσόπουλο και στον Αγροτικό Αστερα που ξέφυγε 6 βαθμούς από τον Άρη.

Οι παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή ήθελαν περισσότερο το ματς αφού παίζονται η επιβίωσή τους στην κατηγορία και ξεκίνησαν δυνατά εκμεταλλευόμενοι και τον σοβαρό τραυματισμό στο 1′ του Χασάνογλου που σε μια ανύποπτη φάση πλάγια πιθανότατα στραβοπάτησε και αποχώρησε, γεγονός που άλλαξε γρήγορα τα σχέδια του Μπεδρελή. Έτσι στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία οι γηπεδούχοι στο 7′ μετά από λάθος της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Χατζηπαπά που σέντραρε στο Μελισσόπουλο που με δύσκολο γυριστό σουτ σχεδόν από το ύψος του πέναλτι αιφνιδίασε τον Νταφόπουλο κάνοντας το 1-0.

Στο 28′ μετά από φάουλ του Παπαδόπουλου οι αμυντικοί του Ορφέα δεν έδιωξαν σωστά την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Τενεκέ, αλλά ο Γεωργούσης έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία κρατώντας το μηδέν. Στις καθυστερήσεις το Άβατο πίεσε όταν σε σέντρα του Κοτόπουλου ο Μελισσόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα του Γεωργούση σε πλεονεκτική θέση για τους συμπαίκτες του αλλά δεν βρέθηκε κανέις και οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα, ωστόσο δευτερόλεπτα μετά από πλαγιο του Λεωντσακου, ο Κοτόπουλος με δύσκολη κεφαλιά σχεδόν στην γραμμή του άουτ έστρωσε την μπάλα στον Κοντογιαννίδη που με απίστευτο δυνατό σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα συστημένη στον ουρανό των διχτύων του πορτιερε του Ορφέα κάνοντας το 1-1.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία του Αβατου, που απείλησε στο 51′ όταν από πλάγιο του Λεωντσακου ο Γκέκας έστειλε την μπαλα με κεφαλιά στον Κοτόπουλο που έπιασε καλό σουτ που κόντραρε σε κόρνερ περνώντας μόλις πανω από το δοκάρι, και λίγο αργότερα με ένα φαουλ του Παπαδόπουλου από καλή θέση που είχε την ίδια κατάληξη. Στο 65′ ο Ορφέα είχε διπλή φάση όταν σε μακρινό απ’ ευθείας φάουλ του Πασχαλάκη ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Νταφόπουλο, η μπάλα κατέληξε στον Κατρανίτσα που σέντραρε όμορφα αλλά ο Παπαστεφανου από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Ο Ορφέα πίεσε, στο 79′ είχε δοκάρι σε αναποδη δύσκολη κεφαλιά του Τορομανίδη από φαουλ του Κατρανίτσα, ενώ ενα λεπτό αργότερα στο 80′ ο Χατζηπαπάς έκοψε την μπάλα έξοχα στο κέντρο, έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή και κάνοντας ένα καταπληκτικό ένα δυο με τον Γκασιμπαγιαζίδη με σουτ εντός περιοχής σκότωσε την ομάδα του μέχρι πριν ένα μήνα κάνοντας το 2-1. Η ομάδα του Αβάτου και στις καθυστερήσεις απείλησε αρχικά στο 91′ σε κεφαλιά του Κουτσούμπα παπό κόρνερ του τσαπαρη που δεν ενόχλησε τον Γεωργούση και στο 97′ με τον Παναγιωτίδη σε μακρινό φαουλ του Φούντα, αλλά το σουτ του πρώην μπακ του Παναιτωλικού από κοντινή θέση κατέληξε … πλαγιά, σε ένα ματς που τελείωσε με ένταση και διαπληκτισμούς ανάμεσα σε παίκτες των δυο ομάδων (φώτο xanthi-sport).

Ο Ορφέας έτσι έφτασε τους 12 βαθμούς και μείωσε την διαφορά του από την θέση παραμονής δυο βαθμούς αφού 17 έχει ο Θερμαικός και ταξιδεύει στην Δράμα για να αντιμετωπίσει τον απογοητευτικό τελευταία Πανδραμαϊκό. Απο την άλλη ο Άρης Αβάτου διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση με 26 βαθμούς αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Παραλιμνίου στον Αγροτικό Αστερα και η διαφορά αυξήθηκε από την ομάδα του Ευόσμου.

Την αναμέτρηση διεύθυναν οι Δραμινοί Χορόζογλου, Ραβικάλη και Σιαμάνη που δυσκολεύτηκαν μόνο στο τέλος όταν έπρεπε να ηρεμήσουν τα τεταμένα πνεύματα ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Χατζηπαπάς, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Λ. Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Κουκουρίγκος (61′ Τορομανίδης, 86′ Σουκρήογλου), Ιωαννίδης, Μελισσόπουλος (61′ Οδ. Γεωργιάδης), Γκασιμπαγιαζίδης (96′ Βουλγαρίδης), Πασχαλάκης

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Χασάνογλου (3′ Ρ. Μελισσόπουλος), Λεωντσάκος, Τενεκές (46′ Παναγιωτίδης), Κουτσούμπας, Φούντας, Κοντογιαννίδης (57′ Τσάπαρης), Κοτόπουλος (89’′ Αραμπατζής), Γκέκας, Ν. Παπαδόπουλος (89+′ Καρατλίδης), Ψεμματάς