Γ’ Εθνική: Με Χ στο ντέρμπι «χάθηκαν» οι Ξανθιώτες, δύσκολη αποστολή για Αλεξανδρούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες συνεχίζεται ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 14η αγωνιστική.

Και σε αυτήν την αγωνιστική έχουμε αμφίρροπα παιχνίδια με Θρακιώτικο ντέρμπι βαθμολογικής σημασίας που αφορά την παραμονή.

Ξεκινάμε από το 9o ντέρμπι της Ξάνθης που θα γίνει στο γήπεδο του ΑΟΞ, ανάμεσα στον ουραγό και περσινό πρωταθλητή Ορφέα Ξάνθης (9 βαθμοί) και τον δεύτερο Αρη Αβάτου (26 βαθμοί) που πραγματοποιεί την καλύτερη πορέια της ιστορίας του στην 5η του χρονια στην κατηγορία, σε ένα ματς που κανένας δεν θέλει την ισοπαλία. Η προϊστορία ευνοεί τον Άρη Αβάτου που μετά και το 3-0 του α’ γύρου την έδρα του, έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 νίκες έχει ο Ορφέας Ξάνθης, με τα τέρματα να είναι 7-3. Το σκορ που συνηθίζεται σε αυτά τα παιχνίδια είναι το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, αποτέλεσμα που έκατσε 4/4 παιχνίδια που επικράτησαν οι γηπεδούχοι, πλην του 3-0 στο Κουτσό, ενώ έχουμε μια επικράτηση 1-2 του Αβάτου και 2 λευκές ισοπαλίες. Με γηπεδούχο τον Ορφέα Ξάνθης σε 4 αγώνες η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή έχει 2 νίκες (με 1-0), μια λευκή ισοπαλία και μια ήττα με 1-2.

Ο Ορφέας Ξάνθης που είναι τελευταίος γιατί είναι κάκιστος επιεικώς στην έδρα του με μια ισοπαλία και 5 ήττες με τέρματα 5-17, παίζει το τελευταίο του χαρτί γιατί σε περίπτωση μη νίκης κάηκε. Η ομάδα του Χατζημεστή, δεν έχει ιδιαίτερες απουσίες πλην των Κριεζή, Καραγκιόζη και Χακή Τζαμπαζ, όπως απουσίες πλην των τραυματιών Βαφειάδη, Σαρηγιαννίδη και του αναντικατάστατου φέτος Κωσταρέλη, δεν έχει και ο Άρης στον οποίο πιθανότατα θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι νέες μεταγραφές οι Ηρακλής Βασιλακος, Αλέξανδρος Κουτσός και ο Νεκτάριος Κοτόπουλος, με τον Κώστα Μπεδρελή μετά από καιρό να έχει αρκετές λύσεις στα χερια του. Η ομάδα του Αβάτου εκτός έδρας φέτος είναι εντυπωσιακή με 4 νίκες σε 6 παιχνίδια (έχει ακόμα μια ισοπαλία και μια ήττα) με τέρματα 9-4.

Η Αλεξανδρούπολη (16 βαθμοί) μετά την σπουδαία νίκη της επί του Ορφέα Ξάνθης με 4-1 στο Φώτης Κοσμάς ταξιδέυει στην Δράμα όπου θα αντιμετωπίσει την Δόξα (15 βαθμοί) που βρίσκεται ένα βαθμό κάτω παό τους Εβρίτες και στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο προπονητής της Αλεξανδρούπολης Μιχάλης Φλώρος θα έχει μαζί του τον επιθετικό Λάζαρο Μαντζίρη, όχι όμως τον βασικλό στόπερ Παπαγεωργίου, ωστόσο θέλει να επαναφέρει την ομάδα στα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας (2-2-2 εκτός Έβρου με τέρματα 8-9) μετά τις ήττες σε Ορφάνι και Σοχό θέλοντας να εκμεταλλευτεί την μη αξιοποίηση της έδρας από τους Δραμινούς. Η Δόξα εντός έδρας έχει μια μόλις νίκη επί του Θερμαικού στις 31 Οκτωβρίου, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες με τερματα 6-6, εν Η προϊστορία είναι μικρή με το ματς του π΄ρωτου γύρου να λήγει ισόπαλο 1-1. Σύμφωνα με τους μπουκ η Αλεξανδρούπολη είναι το αουτσαιντερ (2,0-3,2-3,3 bet365)

Tα υπόλοιπα 4 παιχνίδια, είναι αμφίρροπα ακόμα και για τους πρωτοπόρους. Ο πρωτοπόρος Αγροτικός Αστέρας υποδέχεται τον απρόβλεπτο Απόλλωνα Παραλιμνίου (1,45-4,2-5,2 bet365), ο τρίτος Πανδραμαϊκός ταξιδέυει στον Σοχό, ενώ αμφίρροπα είναι και τα παιχνίδια για την παραμονή της Αναγέννηση Πλαγιάς με τον Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου(2,4-3,4-2,5 bet365) και του Νέστου Χρυσούπολης με τον Θερμαϊκό Θέρμης του Χρήστου Στοίνοβιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Αναγέννηση Πλαγιάς- Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Αγροτικός Αστέρας – Απόλλων Παραλιμνίου
Δόξα Δράμας – Αλεξανδρούπολη FC
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου
Νέστος Χρυσούπολης – Θερμαϊκός Θέρμης
Εθνικός Σοχού – Πανδραμαϊκός