Γ’ Εθνική: Γρήγορα ΝΑ ξεχαστεί ο αγώνας του Άρη Αβάτου με τον Εθνικό Σοχού

Σε ένα μέτριο παιχνίδι που όλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κουτσού θα ξεχάσουν γρήγορα και ιδίως ο άτυχος Δημήτρης Βαφειάδης που στην επανεμφάνισή του μετά από ένα δίμηνο τραυματίστηκε σοβαρά και χάνει πιθανότατα την σεζόν, ο Άρης Αβάτου έμεινε στο μηδέν τον αξιόμαχο Εθνικό Σοχού και πλέον βρίσκεται δεύτερος στο -5 από τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα πριν το ντέρμπι με τον Ορφέα Ξάνθης.

Στο πρώτο ημίχρονο στο πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε δυο περιπτώσεις με σουτ με τον δραστήριο Στασινόπουλο. Στο 9′ σε βολέ του Κασαπίδη η μπάλα έφτασε στον Στασινόπουλο που με ωραία προσπάθεια απέφυγε τους αμυντικούς και έχοντας την μπάλα ψηλά σούταρε εκτός περιοχής ευτυχώς μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νταφόπουλου ενός έσκασε νωρίτερα και στο έδαφος. Στο 15′ ο Στασινόπουλος έσπασε το τεχνικό οφ σαιτ που πήγαν να κάνου οι του Άρη με μπαλια πίσω από το κέντρο, αλλά αντί να προχωρήσει και άλλο εντός περιοχής σούταρε από πλάγια άουτ. Ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά με αντεπίθεση απείλησε τον Εθνικό όταν στο 31΄ ο Γκέκας έφυγε επικίνδυνα, έσπασε πλάγια δεξιά στον Παπαδόπουλο που πριν προλάβει να σουτάρει από καλή θέση κόπηκε από τους αμυντικούς.

Στο δεύτερο μέρος η εισοδος του Βαφειάδη και Αραμπατζή έκαναν επιθετικότερο τον Αρη, που στο 58′ από ωραία σέντρα του πρώτου με το δεξί, ο βραχύσωμος Νίκος Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά βασανιστικά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ανήμπορου Κασαπίδη που απλα κοιτούσε την μπάλα. Ο τραυματισμός του Βαφειάδη αν και στην αρχή φάνηκε ότι δεν ήταν τόσο σοβαρός, αφού ο παίκτης δοκίμασε ένα λεπτο να συνεχίσει, πάγωσε τους γηπεδούχους αλλά και τους φιλοξενούμενους που δεν απείλησαν τους δυο τερματοφύλακες. Μάλιστα στο 89′ τραυματίστηκε σε διεκδίκηση μετά από πλάγιο ο Κοσμάς Γκέκας, έμεινε στο έδαφος για λίγο, χωρίς ωστόσο να έχει κάτι σοβαρό, βάζοντας τις καρδιές των Ξανθιωτών στις θέσεις τους (φώτο xanthi-sport).

Ο ¨Αρης Αβάτου έτσι έφτασε του 26 βαθμούς χάνοντας έδαφος από τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα και την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδο του ΑΟΞ εαν θέλει να κυνηγήσει το όνειρο πρέπει να βάλει ταφόπλακα στα αντίστοιχα όνειρα του Ορφέα για την παραμονή. Την αναμέτρηση διεύθυνε η κυρία Μυλοπούλου με βοηθούς τους Σακάλογλου και Δεδονάκη της ΕΠΣ Καβάλας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Φουντάς, Κοντογιαννίδης (57′ Βαφειάδης, 67′ Τσάπαρης), Κωσταρέλης, Γκέκας, Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος (57′ Αραμπατζής), Ψεμματάς
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ (Τσουκαλίδης): Κασαπίδης, Ανδρεάδης, Μπατσαράς, Αλ. Αντωνιάδης, Γιαγιάκος, Βασιλόπουλος, Αμαραντίδης (90′ Αγγ. Αντωνιάδης), Καραμπατάκης, Στασινόπουλος (68′ Ταχματζίδης), Αποστολίδης, Στεφανίδης