Γ’ Εθνική: Με πρωταγωνιστή τον Καρακασίδη η Αλεξανδρούπολη «ανάσανε» με τεσσάρα και «βύθισε» τον Ορφέα Ξάνθης (+photos)

Τεράστιας σημασίας νίκη τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική πήρε η Αλεξανδρούπολη κόντρα στον Ορφέας Ξάνθης με 4-1 στο ντεμπούτο του Μιχάλη Φλώρου στον πάγκο των Εβριτών.

Η Αλεξανδρούπολη ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό φάνηκε από νωρίς, στο 8′ που απείλησε αρχικά με τον Καρακασίδη αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Αυτό που δεν έγινε νωρίτερα έγινε στο 14′, όταν Αμπραχαμιάν που επέστρεψε με την απουσία του στο Ορφάνι θα βρει με ψηλοκρεμαστή μπαλιά τον Καρακασίδη στη πλάτη της άμυνας και αυτός θα νικήσει τον Γιουργούση για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ορφέας θα ισοφαρίσει με γκολ του Γκασιμπαγιαζίδη μετά από αδράνεια της άμυνας. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου και θα χάσουν δύο ευκαιρίες με τον Μαλτέζο στο 26′ και τον Καρακασίδη στο 36ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση παρέμεινε η ίδια, με την Αλεξανδρούπολη να πιέζει τον Ορφέα και στο 52′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρακασίδη, ο Κώστας Πατσιώρας με διπλή προσπάθεια θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Οι γηπεδούχοι στο 57′ με το δεύτερο τέρμα του Καρακασίδη που έφτασε τα 4 στο πρωτάθλημα έκαναν το 3-1 και τελείωσαν το ματς. Στη συνέχεια η ομάδα του Φλώρου χαμήλωσε τον ρυθμό της, μέχρι το 90′ με τον Χριστοφορίδη που πέρασε ως αλλαγή να εκμεταλλεύεται το κενό της άμυνας και να γράφει το τελικό 4-1.

Πλέον οι Εβρίτες έφτασαν τους 16 βαθμούς πήραν βαθμολογική ανάσα και ταξιδεύουν την επόμενη εβδομάδα στην δράμα όπου θα αντιμετωπίσουν σε ένα σημαντικό ματς την Δόξα, ενώ από την άλλη ο Ορφέας έμεινε ουραγός στους 9 και στους 6 βαθμούς από την θέση υποβιβασμού, υποδέχόμενος στο ντέρμπι της Ξάνθης τον δεύτερο και φιλόδοξο φέτος Αρη Αβάτου (φώτο Alexandroupoli Fc).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC (Μιχάλης Φλώρος): Μπινόπουλος, Δορουγιδένης, Γκαϊδατζής, Μπαρμπαγιάννης, Σιώπης (45’ Τσιτσεκίδης), Πατσιώρας Α. (60’ Τσιεγγελίδης), Πατσιώρας Κ. (82’ Σιδηρόπουλος), Αμπραχαμιάν, Μαλτέζος (60’ Χριστοφορίδης), Καρακασίδης (68’ Παγωνίδης), Ρουμπιές

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χαράλαμπος Χατζημεστής): Γιουργούσης, Χατζηπαπάς, Ιωαννίδης, Καλαϊτζόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Παπαστεφάνου, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης