Δικαστικές περιπέτειες για τον Γιώργο Χριστοβασίλη του ΠΑΣ Γιάννινα με παρενέργειες και στο εργοστάσιό του στην Κομοτηνή

Σε δικαστικές διαμάχες που αφορούν τα επαγγελματικά του στην Κομοτηνή βρίσκεται αυτό τον καιρό ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης καθώς η Benjamin Moore της Αμερικής έχει διακόψει τη συνεργασία της με την BM Mediterranean συμφερόντων Χριστοβασίλη και οι δυο εταιρείες έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Build Constructive News που εξειδικεύεται στον τομέα των κατασκευών, των υποδομών και των επενδυτικών έργων και συγκεκριμένα ο συντάκτης Γιώργος Λαμπίρης κάνουν εκτενή αναφορά στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει μεταξύ της αμερικάνικης Benjamin Moore και της BM Mediterranean. H αμερικανική εταιρεία έκανε στις αρχές Σεπτεμβρίου αίτημα όπου ζητάει μεταξύ άλλων την απαγόρευση μεταβίβασης του εργοστασίου της Κομοτηνής σε άλλη εταιρεία, τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της BM Mediterranean μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και την απαγόρευση χρήσης των ενδείξεων “ΒΜ” ή Benjamin Moore.

Το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν δικαστική αγωγή στα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από τέσσερα χρόνια. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης και η BM Mediterranean από τον περασμένο Μάρτιο έχουν προχωρήσει στην μίσθωση του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου στην Κομοτηνή στη νεοσύστατη Colorstyle, εταιρεία χρωμάτων που διατηρεί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα μαζί με τον όμιλο FHL Κυριακίδης που δραστηριοποιείται στον χώρο των μαρμάρων.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Build αναφέρει:

“Σε διελκυστίνδα εξελίσσεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υπόθεση που αφορά στη διακίνηση των χρωμάτων Benjamin Moore στην Ελλάδα, μετά τη διακοπή συνεργασίας της Benjamin Moore Αμερικής με την εν Ελλάδι εταιρεία παραγωγής των χρωμάτων BM Mediterranean μετά τη διακοπή συνεργασίας τους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αντιπαράθεση αφορά από τη μία πλευρά στην BM Mediterranean και από την άλλη στη Benjamin Moore Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι στις 3 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε αυτοτελές αίτημα για προσωρινή διαταγή της αντιδίκου, αμερικανικής Benjamin Moore, κατά της πρώην συνεργάτη της BM Mediterranean, με την οποία μεταξύ άλλων ζητούσε :
α) να απαγορευτεί προσωρινά η μεταβίβαση  προϋπάρχουσας σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης για το εργοστάσιο Κομοτηνής σε νέα εταιρεία,
β) να της επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της BM Mediterranean μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό,
γ) να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της BM Mediterranean και
δ) να απαγορευθεί προσωρινά η χρήση των ενδείξεων «BM» Benjamin Moore ή άλλη παρόμοια.

Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Επίσης η Benjamin Moore Αμερικής έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση της BM Mediterranean που επρόκειτο να εκδικαστεί στις 27 Οκτωβρίου και αφορούσε δικαστική αγωγή που εκκρεμεί σε δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με τη σχετική απόφαση να εκτιμάται ότι θα εκδοθεί μετά από τέσσερα χρόνια.

Σε  όλα τα παραπάνω, αναφέρουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο η BM Mediterranean του Γιώργου Χριστοβασίλη προχώρησε στη μίσθωση του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Κομοτηνής στη νεοσύστατη Colorstyle που διατηρούν από κοινού ο ίδιος με τον γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μαρμάρων FHL Κυριακίδης (απέκτησε το 70% της Colorstyle).

Ταυτόχρονα η BM Mediterranean μετέβαλε προϋπάρχουσα σύμβαση leasing για το εργοστάσιο παραγωγής στην Κομοτηνή, η οποία τροποποιήθηκε και τέθηκε σε ισχύ μεταξύ της BM Mediterranean και της Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις βάσει της οποίας η μισθώτρια Colorstyle έχει το δικαίωμα στη διάρκεια της μίσθωσης να προβεί στην εξαγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου.

Η συγκεκριμένη σύμβαση χρηματοδοτικής σύμβασης είναι και αυτή που ζήτησε δικαστικά η BM Αμερικής να απαγορευτεί η μεταβίβαση της στο πλαίσιο της αντιδικίας που διατηρεί με την BM Mediterranean.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Colorstyle έχει λανσάρει στην ελληνική αγορά τα αμερικανικά χρώματα Pittsburgh Paints, την ίδια στιγμή που συνεχίζει να παράγει χρώματα Benjamin Moore στην ελληνική αγορά χωρίς ωστόσο να διαθέτει τν έγκριση της μητρικής εταιρείας.

Σημειώνεται πως εν τω μεταξύ η BM Αμερικής προέβη σε συμφωνία για την διανομή των προϊόντων από την εταιρεία Βογιατζόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη λήξη της συνεργασίας της με την BM Mediterranean τον Σεπτέμβριο του 2020. Τότε είχε στείλει σε σημαντικό αριθμό πελατών της στην Ελλάδα η Benjamin Moore την οποία και υπέγραφε ο διευθυντής διεθνών πωλήσεων της μητρικής Brent Cunningham.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η Colorstyle διαθέτει στην αγορά τρεις διαφορετικές μάρκες-εκτός από την Benjamin Moore, Pittsburgh Paints, μεταξύ των οποίων και την μάρκα χρωμάτων Colorstyle”.

Δικαστικές περιπέτειες για τον Γιώργο Χριστοβασίλη