Βόμβα Αλαβάντα: «Μεγάλο λάθος η επιστροφή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»

Ο Νίκος Αλαβάντας μίλησε για την επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής Ομαδας αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ.

«Θα είναι η καλύτερη λύση ο Σάντος. Έχει δείξει τα δείγματα γραφής του και γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα» είπε αρχικά για το αύριο της Εθνικής ο παλαίμαχος Αλεξανδρουπολίτης παίκτης, ο οποίος κατέκτησε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ το πρωταθλημα του 1986.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Δικέφαλο και προκαλεί αίσθηση με τα λεγόμενά του: «Υπάρχει μία αβεβαιότητα. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις εμφανίσεις της ομάδας από εδώ και πέρα και ποια θα είναι η συμπεριφορά του κόσμου. Είναι δύσκολη η κατάσταση και δεν ξέρω πως μπορεί να ξεπεραστεί. Οι παίκτες αυτοί μεγαλώσαν κατά δύο και τρία χρόνια. Από τα 30 και πάνω ο χρόνος που περνάει βαραίνει πολύ. Το ξέρω από εμένα. Μετά τα τριάντα εγώ δεν είχα την ίδια σπιρτάδα με τα 25 μου. Πιστεύεται ότι η ομάδα με αυτές τις ηλικίες θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις;

Μιλάμε για τον Βαρέλα, τον Μπίσεσβαρ και τον Ελ Καντουρί που είναι πάνω από 30. Ο Λουτσέσκου έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο στη ζωή του; Δεν τα βλέπει; Τι δουλειά έχει ο τερματοφύλακας, που ήταν ο Λουτσέσκου, με τη θέση -για παράδειγμα- του χαφ; Δεν θέλω να γίνομαι κακός, αλλά από την αρχή είχα πει ότι μεγάλο λάθος η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Είναι δυνατόν να επαναλάβει τον άθλο που έκανε την πρώτη φορά; Δεν ήξερε ότι κάποια στιγμή θα του γυρίσει αντίθετα και ο κόσμος θα φωνάζει; Το υλικό το επέλεξε αυτός… Αυτός ζήτησε να επιστρέψει ο Μπίσεσβαρ… Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Κατέληξε ο Αλαβάντας λέγοντας: «Θα ρωτήσω κάτι. Βάζεις τον Λύρατζη στο 80′ στο παιχνίδι με τον Άρη μετά από δύο μήνες και τον βάζεις για να ανατρέψει το αποτέλεσμα; Πείτε μου εσείς. Είναι λογική αυτή; Αν θέλεις να τον βάλεις, βάλτον σε άλλο ματς από την αρχή. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να ειπωθούν. Η λογική λέει ότι ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να κάνει μία συνάντηση με τους συνεργάτες του. Γυρίσαμε 20 χρόνια πίσω… Είναι δυνατόν να πετάνε φωτοβολίδες και να μας βλέπει όλη η Ευρώπη;».