Την… γλιτώνει η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ της Μαδέρα

Κανονικά θα λάβουν μέρος οι αθλητές της πολυπληθούς ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ που ξεκινά στην Μαδέρα της Πορτογαλίας, αφού αποφασίστηκε να μην την πληρώσουν όλοι για την απερισκεψία τεσσάρων μελών που φέρονται να έσπασαν την «φούσκα» και να έκαναν βόλτα στην πόλη.

Η διοργάνωση ξεκινά και θα διαρκέσει ως το Σάββατο με περίπου 500 συμμετοχές από 40 χώρες, ανάμεσά τους και αρκετούς θρακιώτες παραολυμπιονίκες. Δυο από αυτούς μαζί με τους προπονητές-συνοδούς τους φέρονται να έσπασαν την «φούσκα» και να έκαναν βόλτα στην πόλη. Εγιναν αντιληπτοί από τις πορτογαλικές αρχές και εξαιτίας αυτών απαγορεύθηκε το Σάββατο σε όλη την ελληνική αποστολή να προπονηθεί.

Αν και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι, τελικά όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος ως προς την συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στην διοργάνωση, δεδομένου ότι όλοι περνάνε καθημερινά και τεστ για τον κορονοϊό πριν πάνε στην πισίνα. Μάλιστα, γίνονται προσπάθειες να μην αποκλειστούν τελικά από τους αγώνες ούτε οι τέσσερις «παραβάτες», οι οποίοι σε πρώτη φάση τέθηκαν στην απομόνωση για να μην δημιουργηθεί κάποιο περαιτέρω πρόβλημα, καθώς διαπιστώθηκε ότι και η τυχόν απουσία τους ενδεχομένως να δημιουργούσε ευρύτερα προβλήματα στην διοργάνωση.

Το πιθανότερο είναι με τις προσπάθειες και της Εθνικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ να μην υπάρξουν τελικά περαιτέρω επιπτώσεις, δεδομένου ότι και οι συγκεκριμένοι μπορούν να παρακολουθούνται καθημερινά μέσω rapid test, πέρα φυσικά από το υψηλότατο πρόστιμο των 1.500 ευρώ ανά άτομο που κατά τα φαινόμενα θα πρέπει κανονικά να πληρωθεί (αν δεν έχει πληρωθεί ήδη). Η είδηση πάντως της σύλληψης των τεσσάρων Θρακιωτών για παραβίαση της φούσκας έκανε τον γύρο της Ελλάδας μετά το δημοσίευμα του ThrakiSportS καθώς ακόμα και κορυφαίες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας ασχολήθηκαν με την υπόθεση.