Συνέλαβαν εκτός φούσκας στη Μαδέρα 4 Θρακιώτες – μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης ΑμεΑ

Εκτός «φούσκας» συνελήφθησαν από τις πορτογαλικές αρχές τέσσερις Έλληνες (δύο αθλητές και δύο προπονητές-συνοδοί), όλοι τους από την Θράκη, μέλη της ελληνικής αποστολής στην Μαδέρα όπου πρόκειται να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ.

Η διοργάνωση όπως έχει γράψει το ThrakiSportS πρόκειται να ξεκινήσει την Κυριακή 16 Μαΐου και θα διαρκέσει ως το Σάββατο 22 του μηνός, ενώ συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του αθλήματος με συμμετοχή σχεδόν 500 κολυμβητών και κολυμβητριών από 48 χώρες, καθώς αποτελεί το τελευταίο μεγάλο διεθνές ραντεβού πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και κριτήριο για επίτευξη ορίων και πρόκρισης σε αυτούς.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, οι συμμετέχοντες δεν έχουν πολλά περιθώρια μετακινήσεων πέραν του κολυμβητηρίου και του ξενοδοχείου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής που αναχώρησε την Πέμπτη για την Μαδέρα συνελήφθησαν από τις πορτογαλικές αρχές να βρίσκονται εκτός «φούσκας», να κυκλοφορούν δηλαδή στην πόλη χωρίς προφανώς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Το δυσάρεστο είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από την Πορτογαλία και οι τέσσερις φέρονται είτε να κατάγονται από την περιοχή μας είτε να βρίσκονται εκεί εκπροσωπώντας την ελληνική παρακολύμβηση μέσω συλλόγου της Θράκης.

Σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας από τους παραβάτες αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ αλλά αυτό ίσως είναι το λιγότερο μπροστά στον κίνδυνο που υπάρχει να αποκλειστεί όλη η ελληνική αποστολή από τους αγώνες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους αθλητές ήλπιζαν να πιάσουν σε αυτήν την διοργάνωση τα όρια για το Τόκυο.

Ήδη σύμφωνα με όσα πληροφορείται το ThrakiSportS, οι διοργανωτές απαγόρευσαν το Σάββατο στους Έλληνες κολυμβητές και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής να πάνε στο κολυμβητήριο για να προπονηθούν και σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται διαβουλεύσεις για το τι μέλει γενέσθαι, με την Ελληνική Ομοσπονδία ΑμεΑ να δίνει σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη μάχη εφόσον υπάρξει αποκλεισμός, αυτός να αφορά μόνο τους τέσσερις παραβάτες και όχι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.