Ο «Γολγοθάς» των επόμενων 7 αγώνων του ΑΟΞ σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων

Με την συμπλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος (9 από τις 27 συνολικά αγωνιστικές συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ) ο ΑΟ Ξάνθη βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, 4 πόντους μακριά από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη αλλά έχοντας ματς λιγότερο – αυτό με την Δόξα Δράμας.

Ακριβώς εξαιτίας εκεινης της αναβολής ωστόσο, ο ΑΟΞ στο προσεχές διάστημα θα κληθεί να ανέβει έναν πρόωρο… Γολγοθά, αφού θα χρειαστεί μέσα σε τρεις εβδομάδες να παίξει ούτε λίγο ούτε πολύ επτά αγώνες. Με απλά λόγια, θα αγωνίζεται Κυριακή-Τετάρτη διαρκώς από αυτήν την Κυριακή ως και τις 21 Μαρτίου.

Γίνεται αντιληπτό έτσι το πόσο σημαντικό και συνάμα κρίσιμο είναι αυτό το διάστημα για την επίτευξη του τελικού στόχου, αφού ουσιαστικά θα οδηγηθούμε σχεδόν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Πλέον κάθε ματς θα φαντάζει με τελικό και οποιαδήποτε απώλεια θα στοιχίζει διπλά, με τον ΑΟΞ πάντως να εξακολουθεί να είναι το φαβορί για το σύνολο του μαραθωνίου.

Η σειρά των κρίσιμων ματς της προσεχούς επτάδας με τις ενδεικτικές ημερομηνίες (αφού επισήμως δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα ποια ματς θα γίνουν Σάββατο και ποια Κυριακή στις αγωνιστικές του β’ γύρου που πέφτουν Σαββατοκύριακο) έχουν ως εξής:

11η αγωνιστική (Κυριακή 28/2): Παναχαϊκή – ΑΟ Ξάνθη
12η αγωνιστική (Τετάρτη 3/3): ΑΟ Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας
13η αγωνιστική (Σαββατοκύριακο 6-7/3): Ιωνικός – ΑΟ Ξάνθη
3η αγωνιστική – εξ αναβολής (Τετάρτη 10/3): ΑΟ Ξάνθη – Δόξα Δράμας
14η αγωνιστική (Σαββατοκύριακο 13-14/3): Δόξα Δράμας – ΑΟ Ξάνθη
15η αγωνιστική (Τετάρτη 17/3): ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός
16η αγωνιστική (Σαββατοκύριακο 20-21/3): ΑΟ Χανιά – ΑΟ Ξάνθη