30 χρόνια από την ημέρα που έκανε στην Ξάνθη το επαγγελματικό του ντεμπούτο ο Νίκος Μαχλάς

Ήταν μια μέρα σαν και αυτήν αλλά 30 χρόνια πριν, στις 24 Φεβρουαρίου του 1991, όταν στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Νίκος Μαχλάς έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ ξεκινώντας έτσι μια μεγάλη καριέρα που τον έφερε στην Μεικτή Κόσμου και τον Άγιαξ!

Σε εκείνο το παιχνίδι ο ΟΦΗ έπαιζε με την ομάδα της Ξάνθης και το γεγονός ότι η ομάδα έχανε με 2-1 από το 68′ με τέρμα του Βεριντιάνο Μαρτσέλο υποχρέωνε τον Ευγένιο Γκέραρντ να βάλει στο παιχνίδι τον – 18χρονο τότε – Νίκο Μαχλά που πήρε την θέση του Πέτρου Μαρινάκη.

«Πρώτα απ’ όλα θυμάμαι το κρύο που έκανε (γέλια). Δεν πιστεύαμε ότι θα χάναμε σε αυτό το ματς. Πάντως, είχα αρχίσει από τότε να σκέφτομαι τις ευθύνες της φανέλας του ΟΦΗ. Ήξερα ότι μπορώ να παίξω σε αυτήν την ομάδα. Μάλιστα, είχα πάει καλά και σε ένα τουρνουά που είχαμε δώσει το προηγούμενο καλοκαίρι με αντίπαλο την ΑΕΚ», σχολίασε χρόνια μετά για αυτό του το ντεμπούτο ο Νίκος Μαχλάς.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Φίτεσε και του Άγιαξ την περασμένη δεκαετία διετέλεσε και πρόεδρος του ΟΦΗ. Έκανε ντεμπούτο με τα «ασπρόμαυρα» και γενικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο 80ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης με την Ξανθη, ωστόσο η παρουσία του σε εκείνο το μικρό χρονικό διάστημα δεν απέτρεψε την ήττα του ΟΦΗ στην Θράκη. Ωστόσο άρπαξε την ευκαιρία, έγινε βασικός και δυο χρόνια μετά με την δική του κεφαλιά στο ΟΑΚΑ κέρδιζε η Εθνική Ανδρών την μεγάλη Ρωσία και προκρινόταν στην τελική φάση του Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ.

Ο Νίκος Μαχλάς ακόμα και σήμερα παραμένει πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ έχοντας πετύχει 73 γκολ ενώ συνολικά φόρεσε την φανέλα της ομάδας σε 216 παιχνίδια (206 για το πρωτάθλημα, 2 για το κύπελλο και 8 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Και όλη αυτή η λαμπρή ιστορία ξεκίνησε από την Θράκη και συγκεκριμένα από το γήπεδο του ΑΟΞ στην Ξάνθη, μια μέρα σαν και αυτήν, ακριβώς 30 χρόνια πριν…

#PressGreece