Κοινό αίτημα από τις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Ξάνθης να ενταχθούν οι ομάδες στη μη επιστρεπτέα προκαταβολή

Μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ζητούν από την Πολιτεία οι πέντε ΕΠΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από σχετική πρωτοβουλία που ανέπτυξε η ΕΠΣ Καβάλας και βρήκε σύμφωνες όλες τις υπόλοιπες τέσσερις Ενώσεις (Έβρου, Θράκης, Ξάνθης και Δράμας).

Συγκεκριμένα θέλουν να εντάξουν τις ερασιτεχνικές ομάδες στη μη επιστρεπτέα προκαταβολή, αφού το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει πληγεί εξ ίσου σοβαρά με άλλους κλάδους που έχουν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα.

Ήδη οι τέσσερις λοιπές ΕΠΣ της Περιφέρειας απέστειλαν στη συντονίστρια της Καβάλας, που ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, σχετικό έγγραφο και όλα μαζί θα προωθηθούν αρμοδίως αναμένοντας τη θετική εξέλιξη του σημαντικού αυτού αιτήματός τους, για τη βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι και άλλες Ενώσεις ανά την χώρα προχώρησαν σε αυτή την κίνηση και μάλιστα ορισμένες όπως η ΕΠΣ Αθηνών κατάφεραν να εντάξουν τα σωματεία τους στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 2.000 ευρώ περίπου για το κάθε σωματείο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε στην εφημερίδα Ξάνθη Sport:

«Όπως όλοι σχεδόν οι κλάδοι της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου έτσι και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει πληγεί από την πανδημία με αποτέλεσμα εδώ και τέσσερις μήνες να μην έχουμε αγωνιστική δράση. Για πολλούς δε, ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, ήδη θεωρείται χαμένη η χρονιά, μια και είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να συνεχισθούν τα τοπικά πρωταθλήματα από δω και πέρα και να ολοκληρωθούν κανονικά.

Ακόμη κι αν «πάρουμε» καλοκαιρινούς μήνες, δεν προλαβαίνουμε να τα ολοκληρώσουμε, ενώ μπορούν να δημιουργηθούν κι άλλα εξ ίσου σοβαρά προβλήματα όπως π.χ. με τυχόν υψηλές θερμοκρασίες ή ακόμη και με τη συγκρότηση ομάδων, λόγω των αγροτικών ασχολιών πολλών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Ωστόσο, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, οι διοικήσεις των σωματείων καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα γήπεδα να διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι τα έξοδα συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, χωρίς κανένα απολύτως έσοδο, ούτε καν από τις συνδρομές των νεαρών ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών, όσα από τα σωματεία διαθέτουν, μια και ούτε αυτές λειτουργούν.

Όπως λοιπόν η Πολιτεία στάθηκε στο πλευρό πολλών κλάδων και τους στήριξε οικονομικά κάτι ανάλογο ζητούμε και για τα ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού μας σε μια κοινή προσπάθεια με όλες τις άλλες Ενώσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».