Μια 11αδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Χανιά (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με την 5η αγωνιστική, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τα Χανιά στα Πηγάδια και το ThrakiSportS προσπαθεί όπως πριν από κάθε επίσημο ματς να σας βάλει στο κλίμα.

Παρακάτω δείτε 11 ενδιαφέροντα tips για την αναμέτρηση, ώστε να μπείτε στο κλίμα και να την παρακολουθήσετε με άνεση από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες μέσω ERT Sports και ERT Flix ή από την διαδικτυακή live blogging κάλυψη του ThrakiSportS.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία στην Λειβαδιά στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό. Έχει μια νίκη και δύο ισοπαλίες, παραμένει αήττητη και έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει. Αντίθετα τα Χανιά έχουν μια ήττα και δύο ισοπαλίες – κατά συνέπεια μόλις 2 βαθμούς με τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών.

2. Η Ξάνθη για την αναμέτρηση θα έχει τέσσερις απουσίες λόγω τραυματισμών (Βασίλεφ, Μπριλάντε, Ίτσο και Πέτροβιτς) καθώς επίσης εκτός αποστολής θα είναι οι Βαλμάς, Οκάν Σουλεϊμάν, Αλί Ερτορούλ και Παντελιάδης. Ο Πόποβιτς επέλεξε τους ίδιους 22 ποδοσφαιριστές που είχε πάρει και στην Λιβαδειά. Αναλυτικά η αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Ο πρώην αμυντικός του Πανθρακικού Άγγελος Ζιούλης που αποκτήθηκε μεσοβδόμαδα επισήμως και άλλοι 20 ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθηκαν στη αποστολή για την Ξάνθη από τον Αλέκο Βοσνιάδη. Αναλυτικά οι παίκτες που την απαρτίζουν με ένα κλικ ΕΔΩ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ρέντζας και Κάσσος.

4. Απόλυτο φαβορί για το παιχνίδι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι ο ΑΟΞ! Μόλις 1.41 δίνει η νίκη της ομάδας της Θράκης. Δείτε τις αποδόσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Επισήμως αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων. Δεν έχουν προϊστορία. Ωστόσο όποιος ψάχνει μπορεί να βρει ένα ματς κυπέλλου το 1976, δηλαδή 45 χρόνια πριν. Ο ΑΟ Χανιά είχε φιλοξενήσει τον ΑΟ Ξάνθη και τον είχε νικήσει με 2-1 στην παράταση. Ωστόσο ο ΑΟ Χανιά τυπικά δεν είναι το ιδρυτικό σωματείο της ΠΑΕ Χανιά. Αυτό είναι ο Κισσαμικός, που συγχωνεύτηκε με τον ΑΟ Χανιά πριν τέσσερα χρόνια. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Μόνο 2 είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, όπως έδειξε μια σχετική έρευνα του ThrakiSportS. Επιπλέον, ένας είναι ο προπονητής που έχει κάτσει στον πάγκο και των δυο ομάδων. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Η χανιώτικη ομάδα μετά την ήττα-σοκ που γνώρισε την περασμένη Τετάρτη από τον Εργοτέλη στο γήπεδο Περιβολίων επιδιώκει σε μια καλή εμφάνιση και στο θετικό αποτέλεσμα προκειμένου ν’ αναρριχηθεί βαθμολογικά. Θεωρητικά έχει στόχο και αυτή την άνοδο όπως ο ΑΟΞ, την οποία διεκδίκησε μέσω αναδιάρθρωσης πέρυσι.

8. Ωστόσο τα Χανιά ήταν και η ομάδα που πήγε μέχρι τέλους στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όταν δεν πέρασε η απευθείας άνοδος στην SL1 που θα καταργούσε και το μπαράζ Απόλλωνα Σμύρνης – Ξάνθης, την όποια πρόθεση συγχώνευσης της SL2 με την Football League. Κάτι που φαίνεται ότι θα γίνει με νομοθετική παρέμβαση τη νέα χρονιά.

9. Βοηθός προπονητή για την ομάδα των Χανίων είναι ο Θάνος Χατζηαθανασίου που πέρσι ήταν αναλυτής αγώνων στον ΑΟΞ στο επιτελείο του Κίκε Ραμίρεθ. Θυμηθείτε το σχετικό θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης του Συνδέσμου Δράμας με βοηθούς τους Κουβαλάκη και Τσακίρη της ΕΠΣ Δράμας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Παρχαρίδης, τυπικά Δραμινός που επισήμως ανήκει στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

11. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 14:45 και θα έχει απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ERT Sports, κανάλι που πλέον έχει περιοριστεί στην διαδικτυακή πλατφόσμα ERTFLIX. Σημερα διεξάγεται και το ντέρμπι κορυφής Τρίκαλα – Λεβαδειακός, εξαιτίας του οποίου δεδομενα ο ΑΟΞ τυπικά δεν θα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας το βράδυ (ακόμα και αν κερδίσει θα καλύψει την διαφορά των τριών βαθμών στην καλύτερη περίπτωση με μια από τις δυο ομάδες, αλλά πάντα με ματς λιγότερο). Θυμηθείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής αλλά και τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.