Οι δύο ποδοσφαιριστές και ο ένας προπονητής που συνδέουν την Ξάνθη και τα Χανιά

Τρία είναι τα πρόσωπα που “συνδέουν” την Ξάνθη και τα Χανιά με ένα από αυτά να είναι ο Θάνος Χατζηαθανασίου ο οποίος θα αντιμετωπίσει ξανά την παλιά του ομάδα.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής είναι ο Σταύρος Σταθάκης γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1987 στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΠΑΕ Θράκη, όπου σε ηλικία 17 ετών έπαιξε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2004-05. Εκεί έκανε τρεις γεμάτες σεζόν με 53 συμμετοχές και 9 γκολ!

Στην Ξάνθη βρέθηκε την σεζόν 2007-08 και έμεινε στην ομάδα για πέντε χρόνια, όπου συνολικά κατέγραψε 42 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και 2 τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2012 η Ξάνθη αποφασίζει να τον δώσει δανεικό, προκειμένου να πάρει περισσότερες ευκαιρίες και τότε πήγε Κύπρο στην Ένωση Παραλιμνίου όπου εκεί είχε 19 συμμετοχές και 1 τέρμα. Την περίοδο των Χριστουγέννων βρέθηκε στις HΠΑ, όπου δοκιμάστηκε από τους Chicago Fire, όπου τεχνικός διευθυντής ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Φράνκ Κλόπας. Παρότι άφησε καλές εντυπώσεις στην ομάδα του Σικάγο δεν αποκτήθηκε, επέστρεψε στη Ξάνθη και μετά από έξι μήνες μετακόμισε στην Κύπρο. Επέστρεψε στην Ξάνθη και έμεινε ελεύθερος.

Τότε ήρθε η πρόσκληση – πρόκληση της ΑΕΚ στην οποία υπόγραψε για τρία χρόνια την αγωνιστική περίοδο 2013-14 αγωνιζόμενη στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία. Στην μια σεζόν που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ είχε 22 συμμετοχές πετυχαίνοντας 2 τέρματα.

Ο υψηλόσωμος (1,88μ.) Εβρίτης αριστεροπόδαρος αμυντικός στα Χανιά βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 έως το 2017. Εκεί μέτρησε 19 συμμετοχές και σκόραρε ένα τέρμα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε κρέμασε τα παπούτσια του έχοντας ως τελευταίο σταθμό της καριέρα του τον Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης.

Δεύτερος ποδοσφαιριστής είναι ο διεθνής εξτρέμ Κίκε Μπούλα από την Ισημερινή Γουινέα. Αγωνίστηκε στον Κισσαμικό από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι το 2017 έχοντας 28 παιχνίδια και 3 τέρματα. Επόμενος σταθμός του μετά από τον Κισσαμικό ήταν η Ξάνθη όπου μέτρησε συνολικά 27 συμμετοχές. Τον επόμενη χρονιά έλυσε το συμβόλαιο του αποτελώντας παρελθόν από την ομάδα.

Ο προπονητής είναι ο Θάνος Χατζηαθανασίου που βρίσκεται στα Χανιά (πάλι στο πλευρό του προπονητή Αλέκου Βοσνιάδη) και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα την Ξάνθη (30/01 14:45) ως φιλοξενούμενος για την 5η αγωνιστική της φετινής Super League 2!

Πρώτη φορά βρέθηκε στα Χανιά στο πλευρό του προπονητή Αλέκου Βοσνιάδη ως βοηθός του την περίοδο 2018-19. Την αμέσως επόμενη χρονιά 2019-20 ήταν στο τεχνικό επιτελείο του Κίκο Ραμίρεθ στην Ξάνθη ως αναλυτής αγώνων.