Ξεκινούν όλα τα γυναικεία πρωταθλήματα εκτός από αυτά στα οποία μετέχουν οι ομάδες της Θράκης

Αίσθηση προκαλεί η ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το τι θα κινηθεί στον αθλητισμό μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα της Παρασκευής (29/1).

Ενω ανακοινώθηκε ότι συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες στην Super League 1, Super League 2 και στη Βasket League Ανδρών, προφανώς το ίδιο ισχύει και στη Volley League των Ανδρών που μάλλον εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η είδηση όμως είναι ότι δόθηκε πράσινο φως για να ξεκινήσει η δράση και στις ανώτερες κατηγορίες στα πρωταθλήματα χάντμπολ και πόλο. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι οτι ξεκινουν (σε πρώτη φάση με προπονήσεις) και ολα τα γυναικεία πρωταθλήματα στις ανώτατες κατηγορίες – πλην όμως του ποδοσφαίρου, που είναι και στο μόνο που έχουμε θρακιώτικη παρουσία.

Βλέπετε, ούτε στην Α1 Γυναικών Μπάσκετ υπάρχει θρακιώτικη εκπροσώπηση (η Ασπίδα Ξάνθης μετέχει στην Α2), ούτε στην Α2 Γυναικών Βόλεϊ (οι Νίκη και Φοίνικας Αλεξανδρούπολης είναι επίσης στην Α2) ούτε στην Α1 Πόλο Γυναικών (για την ακρίβεια δεν έχουμε καμία ανταγωνιστική ομάδα) ή στην Α1 Χάντμπολ Γυναικών (οι Κύκλωπες που έκαναν πριν μερικά χρόνια μια προσπάθεια εξαφανίστηκαν από τον συγκεκριμένο χάρτη).

Ωστόσο στην Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών που θα είχαμε θρακιώτικη εκπροσώπηση με την Βασίλισσα της Θράκης, δεν υπάρχει καμία αναφορά για έναρξη έστω προπονήσεων – αν και μιλάμε για τις πιο ασφαλείς σε σχέση με τα άλλα γυναικεία ομαδικά σπορ αναφορικά με τον κορονοϊό, αφού ειναι οι μόνες που διεξάγονται σε ανοιχτό και όχι κλειστό χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Οι αλλαγές που αφορούν στην αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, έχουν ως εξής:

· Στις περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση επιπέδου «αυξημένου κινδύνου» (κόκκινες) αναστέλλεται η λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

· Και στις δύο διαβαθμίσεις επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επίπεδο «επιτήρησης» -κίτρινες περιοχές- και επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» -κόκκινες περιοχές) επιτρέπονται πλέον οι αγώνες για τη Volley League γυναικών.

Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει σε όλη τη χώρα:

· Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:

α) των ομάδων που μετέχουν
– στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών (Super League 1 και Super League 2),
– στo πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών (Basket League),
– στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (Volley League),
– στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,

β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

· Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν
– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών,
– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο ανδρών και γυναικών,
– στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ ανδρών και γυναικών.

· Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021.

· Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους.»