Η φωτογράφιση των θρύλων του θρακιώτικου αθλητισμού ως… «Blues Brothers»! Τους αναγνωρίζετε;

Μία ιστορική φωτογραφία δύο θρύλων του αθλητισμού της Θράκης και ειδικότερα του ελληνικού βόλεϊ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS. Δεν τους αναγνωρίσατε;

Αριστερά είναι ο Σάκης Μουστακίδης. Δεξιά ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης που οι δυο τους παραχώρησαν σε ανδρικό περιοδικό, λίγο καιρό μετά την μεγαλη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών στο Κοσμοβόλεϊ του 1994. Δηλαδή πάνω απί 25 χρόνια πριν.

Watch The Blues Brothers Online | Stream Full Movie | DIRECTV

Το κόνσεπτ της φωτογράφισης θυμίζει λίγο Blues Brothers (από την γνωστή κωμωδία της δεκαετίας του ’80, φωτό δεξιά). Οι δυο μεγάλοι αστέρες της Εθνικής σχολίαζαν τότε τα μυστικά της επιτυχίας της Εθνικής Ανδρών. Αλλά απαντούσαν και σε πιο πικάντικες ερωτήσεις, δεδομένου του ύφους του περιοδικού. «Η εξέδρα και οι γκόμενες φώναζαν Σαμαράς», ερωτάται ο «αετός». «Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», απαντά. «Το είδα με τα μάτια μου», επιμένει ο δημοσιογράφος. «Εντάξει, αυτό συμβαίνει μόνο στην Αθήνα το καλοκαίρι. Τον χειμώνα… χάνομαι. Στην Ορεστιάδα είναι αλλιώς και καλύτερα που είναι έτσι», απαντά ο Σαμ. «Τις καλύτερες στιγμές μου τις έζησα στο Σουφλί», καρφώνει και ο Μουστακίδης, αν και… πασαδόρος. «Εβροβόλεϊ σου λέει», καταλήγει το άρθρο στο περιοδικό της εποχής, που ήταν μέσω αυτών των κορυφαίων παικτών και μια εμμεση διαφήμιση για την πιο ακριτική περιοχή της χώρας – σε μια περίοδο που οι επιτυχίες του βόλεϊ υποχρέωναν αθλητικά και μη έντυπα να το κάνουν πρωτοσέλιδο.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, ο Σάκης Μουστακίδης και ο Νίκος Σαμαράς εξακολουθούν να θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό βόλεϊ και από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε ποτέ ο θρακιώτικος αθλητισμός. Μάλιστα, στον διαγωνισμό που διεξάγει το ThrakiSportS για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή στον ένα αιώνα ελεύθερης Θράκης, Μουστακίδης και Σαμαράς έφτασαν μέχρι την τελική τετράδα και… συγκρούονται μεταξύ τους στα ημιτελικά. Ενας μόνο από τους δύο, έτσι όπως διεξάγεται αυτός ο άτυπος διαγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων των κορυφαίων, θα περάσει στον τελικό.

Αν δεν έχετε ακόμα ψηφίσει, μπορείτε να το κάνετε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Μιλάμε για δυο από τις πιο σημαντικές μορφές που ανέδειξε η Θράκη μας στον αθλητισμό – και είναι ιστορική αυτή η εικόνα που ανακάλυψε κρεμασμένη κάπου στο παλιό κλειστό της Ορεστιάδας και παρουσιάζει σήμερα το ThrakiSportS…

[Total_Soft_Poll id=”19″]