Καλό… 2021 η επανέναρξη σε Γ’ Εθνική, τοπικά ΕΠΣ και σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ σύμφωνα με τον Αυγενάκη

Καλό… 2021 πρέπει να πουν οι ομάδες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όλης της χώρας, καθώς δεν θα δώσουν κανέναν αγώνα πριν την έλευση του νέου έτους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ουσιαστικά ότι μετά τις γιορτές θα ξανά πατήσουν ξανά στα γήπεδα οι παίκτες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα.

Συνεπώς δεν θα πρέπει να αναμένουμε νωρίτερα έναρξη για Γ’ Εθνική και τα τοπικά των ΕΠΣ στο ποδόσφαιρο αλλά και για Α2 Γυναικών και Α2, Β’ και Γ’ Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ καθώς και στα τοπικά όπως της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όλα τα πρωταθλήματα βόλεϊ που θεωρούνται επισήμως ερασιτεχνικά (με εξαίρεση ίσως την Volley League), του χαντμπολ, του πόλο αλλά και των ατομικών αθλημάτων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις παίρνονται από καθαρά καθ’υπόδειξη των λοιμωξιολόγων. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Team Fm:

«Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μού στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα, αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων, θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός τακτικού ελέγχου για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, οπότε μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση υγειονομικά στην χώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Εκτός από αυτό, ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων μπορούν αυτή την στιγμή να σηκώσουν το βάρος των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσωπική μου εκτίμηση, στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα θα επιστρέψουμε σε δράση μετά από τα Χριστούγεννα».