Europa League: Ντεμπούτο Αθανασιάδη με γκάφα, δοκάρι από Σβάρνα και «ζόρια» με βαρύ 0-3 η ΑΕΚ

Ο πρωην γκολκίπερ του Πανθρακικού Γιώργος Αθανασιάδης ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στην ΑΕΚ μετά από 19 μήνες απραξίας, ωστόσο αυτό το ντεμπούτο δεν στέφθηκε από επιτυχία. Με προσωπική άστοχη δική του έξοδο η Ζόρια άνοιξε το σκορ στο ξεκινημα του δευτερου ημιχρόνου και εν τέλει πήρε μια εμφατική νίκη με 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ, που παρατάχθηκε χωρίς τον Κομοτηναίο αρχηγό της Πέτρο Μάνταλο που ήταν τιμωρημένος, είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατέρρευσε ολοκληρωτικά μετά την αποβολή του Σακχοφ με την έναρξη της επανάληψης. Θα μπορούσαν βέβαια πολλά να είχαν αλλάξει αν η σέντρα σουτ που έπιασε χωρίς καν να το θέλει ο πρώην της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας και κατέληξε στο δοκάρι, έμπαινε δίχτυα και οδηγούσε στην ισοφάριση, αλλά με τα αν δεν γράφεται ιστορία.

Στο 48′ ήρθε μια φάση που άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς ο μοναδικός «κιτρινισμένος» παίκτης, ο Σάκχοφ, δέχθηκε και δεύτερη για αγκωνιά σε εναέρια μονομαχία, αφήνωντας τους γηπεδούχους με παίχτη λιγότερο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα χειρότερα για την «Ένωση», η οποία από το… πουθενά βρέθηκε και πίσω στο σκορ. Ο Αθανασιάδης στο ντεμπούτο του έμελλε να κάνει ένα τραγικό λάθος καθώς υπολόγισε λάθος και δεν μπόρεσε να διώξει κι ο Γκρόμοφ από κοντά έκανε το 0-1 στο 61ο λεπτό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε τηρουμένων των αναλογιών, καθώς αναγκάστηκε να παίξει με ανορθόδοξα σχήματα λόγω της αποβολής, να βρει ένα γκολ, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε και τελικά είδε τη Ζόρια να σημειώνει και δεύτερο τέρμα. Το πέτυχε στο 75ο λεπτό ο Καμπάεφ με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από συνεργασία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έκαναν ακόμα πίο εφιαλτικό το βράδυ των «κιτρινόμαυρων». Ο Νούνοφ κέρδισε πέναλτι κι ο Γιουρτσένκο έκανε το 0-3 στο 86ο λεπτό.