Στην επέτειο της ίδρυσής του ο ΑΟΞ παλεύει με το «νεο του αίμα» για την παραμονή στη Super League

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει στις 8.00 το βράδυ τον Απόλλωνα Σμύρνης στον πρώτο αγώνα των μπαράζ για την 14η θέση στην Super League 1 της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε ένα από τα πολλά κρίσιμα παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Μια ημέρα μετά την γνωστοποίηση της εκκίνησης διαδικασιών αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος ενώπιον της ΕΕΑ με την πώληση της ΠΑΕ από Πανόπουλο και Συγγελιδη στον Μπιλ Πάπας, τα πιτσιρίκια του ΑΟΞ παίζουν για μια κατηγορία σε μια ιστορική επέτειο.

Ηταν 26 Αυγούστου του 1967, μια μέρα σαν και αυτήν 53 χρόνια πριν, όταν δημιουργήθηκε ο ΑΟΞ από την συγχώνευση της Ασπίδας και του Ορφέα Ξάνθης, που είχαν νωρίτερα διαλυθεί. Μια ιστορική συγνώνευση σε μια περίοδο που η χούντα ακολουθούσε το δόγμα «κάθε πόλη μια μεγάλη ομάδα», που έμελλε να δημιουργήσει τον πιο επιτυχημένο ποδοσφαιρικό σύλλογο του ευαίσθητου γεωγραφικού διαμερίσματος της Θράκης. Έναν σύλλογο που ανέβηκε το 1989 στην Α’ Εθνική, παραμένει επί 31 συνεχή χρόνια σε αυτήν. Ο δρόμος για να γίνουν ακόμα περισσότερα περνά από το σημερινά μπαράζ και φυσικά εκείνο του Σαββάτου, οπότε και θα διεξαχθεί στη Ριζούπολη ο δεύτερος αγώνας.

Τέτοια μέρα, τρία χρόνια πριν, 26 Αυγούστου ου 2017, στην επέτειο μισού αιώνα από την ίδρυση της Ξάνθης, το ThrakiSportS είχε κάνει την πρωτοφανή για πολλούς επιλογή επί ένα 24ωρο αν αφιερώσει όλη την ύλη και τις αναρτήσεις του στην ιστορία του ΑΟΞ αποφασίζοντας εκείνη την ημέρα να γίνει άκρως μονοθεματικό και να μετανομαστεί σε… ΑΟΞ-Sports. Θυμηθείτε ορισμένα από τα άρθρα που είχαν φιλοξενηθεί εκείνη την ημέρα…