Άντεξε στην πίεση η Ελπίδα με «κέρβερο» στα γκολποστ τον Νταφόπουλο και πέναλτι του Μπόζη «απέδρασε» από το Ν. Σιδηροχώρι

Στο γήπεδο του Ν. Σιδηροχωρίου έγινε το ντέρμπι κορυφής της Α’ ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στην γηπεδούχο Δόξα και την Ελπίδα Σαπών του Βασίλη Χαριτόπουλου που πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 0-1 κάνοντας το 4/4 στο πρωτάθλημα, ενώ η Δόξα είχε την πρώτη της ήττα πριν το άλλο σπουδαίο ντέρμπι με τον Πανθρακικό.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 11′ ο εορτάζοντας Δημήτρης Μποζης ξέφυγε από τον Λεφή που προ ημέρων έγινε πατέρας και στην προσπάθεια του να τον σταματήσει τον μάρκαρε δυνατά με τον Κουμπαράκη που ήταν κοντά στην φάση να δείχνει την βούλα του πεναλτι με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για το σφύριγμα. Ο Μπόζης βρήκε δίχτυα νικώντας τον Τσομπανόπουλο πετυχαίνοντας το 0-1 και το τρίτο του τέρμα στο πρωταθλημα μέσα σε έξαλλους πανυγηρισμούς. Στην συνέχεια οι φωνές  του Σπύρου Κουτσογιάννη έκαναν τους παίκτες της Δόξας πιο επιθετικούς όμως και πάλι δεν ήρθε το γκολ, αφού ήταν φλύαροι παίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις με ψηλές μπαλιές που ήταν δύσκολο να διασπάσουν την ανίκητη μέχρι τώρα αμυντική γραμμή της Ελπίδας που κρατά το μηδέν σε 4 αγώνες έχοντας και έναν σπουδάιο πορτιέρο τον Χρυσόστομο Νταφόπουλο.

Στο 13′ ο Βάσκος έπιασε ένα ωραίο σουτ έπου έδιωξε εξοχα ο Νταφοπουλος, όπως και στο 20′ σε νεο σουτ του Σιχλιμοιρη. Η Δόξα πίεσε και στο 35′ η κεφαλιά του Βασκου πέρασε άουτ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 0-1.

Στο β’ μέρος η Ελπίδα συνέχισε να αμύνεται περιμένοντας τους γηπεδούχους οι οποίοι απείλησαν στο 70′ σε κεφαλιά του Δραγανίδη που πέρασε άουτ και στο 77′ με τον εορτάζοντα Δημήτρη Σιχλιμοίρη που απέναντι από τον Νταφόπουλο σουταρε απελπιστικά άουτ. Τελευταία καλή φάση στο 83′ για την Δόξα αλλα το καλό σουτ του Γκέκα που μόλις πέρασε ως αλλαγή έδιωξε έξοχα σε κόρνερ ο Νταφόπουλος.

Πολύ σημαντική η επόμενη 5η αγωνιστική, αφού εκτός του ντέρμπι Πανθρακικός-Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, η Ελπίδα υποδέχεται την πολύ δυνατή Δόξα Γρατινής που ωστόσο αυτήν την αγωνιστική πέταξε 2 βαθμούς στον Μίσχο.

Διαιτητής του αγωνα ήταν ο Κουμπαράκης που άκουσε αρκετές φορές τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με βοηθούς τους Γιάσαρη και Γαρδικιωτη.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Αμοιροπουλος (79′ Φιλοσόγλου), Δερμιτζακης, Λεφης, Κυπιρτόγλου, Κωσταρελης (72′ Αστρεινίδης), Κεφαλούκος, Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης,(82′ Γκέκας), Βάσκος, Παπακωσταντινου (86′ Κομισοπουλος)   

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Χαριτόπουλος, Λειβαδιώτης, Μπαμπούρης, Ρούφος, Τριαντόπουλος (89′ Μανουσάκης), Κουτζης (94′ Γαβριηλ), Καροτενούτο, Μπόζης (87′ Μπόμπος), Φούντας, Κουδουνης (69′ Χαινάκης)