Volley League: Τα πρώτα 3+2 ονόματα του νέου ρόστερ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Την Πέμπτη εξετάζεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο φάκελος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης (και των υπολοίπων που δεν έχουν λάβει ακόμα άδεια). Εφόσον δεν υπάρξει νέα εμπλοκή και ανάψει το πράσινο φως, αναμένεται να υπάρξει αγώνας δρόμου για το νέο ρόστερ.

Με την παράταση της εναρξης της σεζόν δόθηκε και παράταση στην λήξη της μεταγραφικής περιόδου, η οποία ωστόσο δεν αργεί. Ο Εθνικός ακόμα και αν λάβει την άδεια πρέπει αμέσως να τρέξει να προλάβει να δημιουργήσει ομάδα, καθώς αυτό που λέγεται ότι μπορεί να κατεβάσει μόνο εφηβική ομάδα δεν ισχύει αφού προϋπόθεση συμμετοχής είναι ν διαθέτει στο ρόστερ του επτά επαγγελματίες που να έχουν αγωνιστεί την περασμένη 7ετία στη Volley League ή αντίστοιχο πρωτάθλημα της χώρας του.

Σε σχέση με αυτούς, ήδη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης διαθέτει τρεις, τον Χρηστο Χρηστουηλία που τυγχάνει άλλωστε και γιος τη προέδρου του ΤΑΑ Χρύσας Λουπασάκη και τους Κώστα Τσιουτσιουλούδη και Απόστολο Αντωνιάδη που διαθέτουν εν ενεργεία συμβόλαιο που δεν έχει λήγει. Άρα αυτοί οι τρεις δεδομένα υπολογίζονται από την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός και τον νέο προπονητή Γιώργο Ανδραβίζο, άλλωστε ήδη πραγματοποιούν και προπονήσεις υπό τις οδηγίες του.

Αν και κατά βάση ήταν παγκίτες, για καλή τύχη του Εθνικού όλοι τους χρησιμοποιήθηκαν κάποια στιγμή στην περσινή σεζόν από τον Σάκη Μουστακίδη, έστω και για ένα πέρασμα ορισμένοι σε έναν και μόνο αγώνα, και άρα καλύπτουν τα κριτήρια που απαιτεί η προκήρυξη.

Επιπλέον αυτών όμως, οι Εβρίτες Γρηγόρης Κοντοστάθης και Κώστας Δαλακούρας τα συμβόλαια των οποίων έχουν λήξει, είναι ελεύθεροι και ωραίοι, παιδιά του Εθνικού και δύσκολα θα έλεγαν όχι σε μια πρόταση να στελεχώσουν την ομάδα της πόλης τους, με την οποία άλλωστε επίσης πραγματοποιούν προπονήσεις για να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση. Και κάπως έτσι ο Εθνικός εξασφαλίζει τα πέντε από τα επτά συμβόλαια επαγγελματιών που απαιτεί η προκήρυξη.

Θα χρειαστούν άλλα δύο για να μην υπάρξει πρόβλημα με την συμμετοχή του Εθνικού στο πρωτάθλημα, αλλά αυτά εκτιμάται ότι εύκολα θα βρεθούν από την ελεύθερη αγορά και βασικά από αυτήν των ξένων. Συμπληρωματικά προφανώς θα προωθηθούν παίκτες και από την εφηβική ομάδα (φωτο αρχείου, αφού φετινές δεν υπάρχουν). Κάπως έτσι, δεδομένα με λύση ανάγκης αλλά την αισιοδοξία ότι η τεχνογνωσία θα υπερκεράσει τα προβλήματα και θα δώσει ελπίδες σωτηριας την ομάδα, θα κινηθεί το ρόστερ του νέου Εθνικού.

Αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά και να προχωρήσει αυτό το επόμενο βήμα είναι πρώτα από όλα το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης να λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αυτήν την Πέμπτη…