Επισπεύδονται για τις αρχές Μαΐου οι εκλογές στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Την απόφαση να διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικός και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου ατις 5.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Έβρου. Τότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση που θα περιλαμβάνει πρώτα την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης του συλλόγου.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει προφανώς όλα τα τμήματα του συλλόγου, του ΤΑΑ του βόλεϊ συμπεριλαμβανομένου, να δώσουν τον απολογισμό τους στην κεντρική διοίκηση ώστε να τεθεί στην σχετική ψηφοφορία των μελών αυτός ο απολογισμός.

Η εκλογική διαδικασία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως όλες άλλωστε, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που τα χρέη των παρελθόντων ετών δείχνουν να ψαλιδίζουν τις δημοτικές επιχορηγήσεις και να κρατάνε πίσω πολλά από τα τμήματα του ιστορικού συλλόγου.

Κανονικά η θητεία της απερχόμενης διοίκησης λήγει τον Ιούνιο, ωστόσο αποφασίστηκε να επισπευθεί η διαδικασία ώστε στη συνέχεια να τρέξουν οι εξελίξεις στο ΤΑΑ που αποτελεί την ναυαρχίδα του συλλόγου και να μην κινδυνεύσει να χαθεί πολύτιμος χρόνος που μπορεί να φέρει προ αρνητικών τετελεσμένων τον σύλλογο.

Είναι άγνωστο για την ώρα αν ο απερχόμενος πρόεδρος Αυγερινός Μεσινέζης θα επιδιώξει την επανεκλογή του, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι δεν επιθυμούσε το προεδρικό αξίωμα αλλά δέχθηκε να το αναλάβει ελλείψει άλλου εκλεγμένου μέλους που να επιθυμεί να αναλάβει τις ευθύνες που αυτό συνεπάγεται.

Το σημαντικό είναι βέβαια να βρεθεί αφενός ικανοποιητικός αριθμός μελών για να λάβει μέρος στην γενική συνέλευση, ώστε να μην εκλεγεί διοίκηση σε έναν τόσο ιστορικό και μεγάλο σύλλογο από 20-30 άτομα, αφετέρου φυσικά να βρεθεί και ικανός αριθμός υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μέσα στον Μάιο φαίνεται ότι θα έχουμε και εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές στον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Και το γεγονός ότι οι εκλογές στον Εθνικό θα προηγηθούν των δημοτικών και περιφερειακών, ίσως είναι πλεονέκτημα για τον σύλλογο, εφόσον εκμεταλλευθούν κατάλληλα την συγκυρία οι άνθρωποί του…