Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα Ξάνθη – Λεβαδειακός (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Στην τελική του ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα με την Ξάνθη να υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Όπως πριν από κάθε επίσημο ματς της ομάδας της Θράκης, το ThrakiSportS παρουσιάζει μια 11άδα tips για να είστε ενημερωμένοι και διαβασμένοι όσοι πάτε στα Πηγάδια.

1. Ο αγώνας βάσει της πρόβλεψης των μετεωρολόγων θα διεξαχθεί με τον υδράργυρο να δείχνει υπό το μηδέν. Αναμένεται να υπάρχει χιονόπτωση ακόμα και στην πόλη της Ξάνθης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σε τέτοιο βαθμό που θα αναβληθεί κιόλας ο αγώνας.

2. Σε κάθε περίπτωση την απόφαση θα την λάβει ο διαιτητής, που έχει οριστεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος για τον οποίο έχει πολλά παράπονα ο ΑΟΞ σε προηγούμενες αναμετρήσεις που έχει σφυρίξει την ομάδα της Θράκης. Αν υπάρξει αναβολή, βάσει ΚΑΠ οι δυο ομάδες θα δώσουν ραντεβού την ίδια ώρα την Κυριακή.

3. Με τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, η Ξάνθη είναι πλέον η ομάδα με τις περισσότερες στο πρωτάθλημα, εννέα ως τώρα. Και αυτές οι ισοπαλίες την κρατάνε ακόμα σε επαφή με την πεντάδα, αν και τώρα έχει απομακρυνθεί έξι βαθμούς από εκεί.

4. Ωστόσο μόνο με μια μόνο νίκη σε 12 αγώνες το συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς υποχωρεί συνεχώς. Στα πρώτα εννέα παιχνίδια είχε μαζέψει 18 βαθμούς και στα τελευταία 12 μόλις εννέα.

5. Η Ξάνθη έχει φέρει τρία 0-0 στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, και παραμένει η πιο φτωχή σε γκολ ομάδα στα παιχνίδια της, καθώς έχουν μπει μόλις 32 σε αυτά. 16 παθητικό και 16 ενεργητικό. Ο Λεβαδειακός έχει βάλει μόλις δύο γκολ στα επτά τελευταία, αλλά του χάρισαν δύο νίκες, ενώ στα έντεκα τελευταία δεν έχει βάλει περισσότερα από ένα σε κάθε παιχνίδι.

6. Ο Λεβαδειακός είναι που είναι αδύνατος εκτός έδρας γενικά, ειδικά δε εκεί που πηγαίνει τώρα, στην Ξάνθη, δεν έχει νικήσει ποτέ σε 15 επισκέψεις. Έχει πάρει τρεις ισοπαλίες, το 2011, το 2016 και το 2017, οι δύο τελευταίες… ανοιξιάτικες και πολύτιμες. 

7. Πέρα από την ισχυρή παράδοση στην έδρα της με τον Λεβαδειακό, η Ξάνθη έχει πολύ καλή παρουσία  και εκτός με αποτέλεσμα συνολικά να έχει κερδίσει περισσότερα από τα μισά τους παιχνίδια, 16 από τα 31.

8. Πάντως η προηγούμενη αγωνιστική ήταν τριπλά ευχάριστη για τον Λεβαδειακό, καθώς νίκησε τον Παναιτωλικό και παράλληλα υπέστησαν επώδυνες ήττες ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. Πάνω σε αυτή τη συγκυρία, η ομάδα της Βοιωτίας καλείται να ψάξει κάτι ακόμα εκτός έδρας για να καλύψει κι άλλο τη διαφορά.

9. Ωστόσο εκτός έδρας ο Λεβαδειακός έχει φτωχή συγκομιδή δύο ισοπαλιών σε Νέα Σμύρνη και Ριζούπολη. Αναζητώντας το τελευταίο «τρίποντο» πρέπει να γυρίσει κανείς ενάμισι χρόνο πίσω, τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο Λεβαδειακός νίκησε στο Αγρίνιο.

10. Η συνάντηση του πρώτου γύρου σηματοδότησε και την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Άκη Μάντζιου με τον Λεβαδειακό, καθώς η ομάδα γνώριζε την έκτη ήττα σε επτά παιχνίδια από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.  Η Ξάνθη είχε νικήσει με 2-1 με γκολ του Μπαξεβανίδη με σουτ στο 45′ και του Ερικ Γεντρισεκ (που επιστρέφει στην αποστολή της Ξάνθης μετά από καιρό) με πέναλτι στο 70′ ενώ μείωσε στο 86′ ο Σουμπίνιο.

11. Η εναρξη της αναμέτρησης έχει προγραμματιστεί στις 16:00 και θα υπάρχει απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 και διαδικτυακή από το ThrakiSportS. Σήμερα ακόμα έχουμε τα ματς Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (17:15) και ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης (19:30). Καιρού επιτρέποντος, βέβαια…