Δίδαξε βόλεϊ σε 100 μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων του Δήμου Σαπών ο Μάκης Δημητριάδης

«Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία έζησαν την Πέμπτη οι μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Σαπών-Λυκείου-Αρσακείου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ Μάκης Δημητριάδης δίδαξε το σπορ σε 100 περίπου μαθητές μας».

Η παραπάνω ανάρτηση μαζί με ευχαριστίες προς τον Μάκη Δημητριάδη έγινε μετά την εκπαιδευτική επίσκεψη-ενημέρωση-προωθητική ενέργεια για το βόλεϊ, του Συντονιστή Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Προπονητή, Μάκη Δημητριάδη, από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, υποδιευθυντή του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Σάπων – Ροδόπης και συντονιστή της επίσκεψης Κώστα Πατερόπουλο.

Η εκπαιδευτική-προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-2-19 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαπών-Ροδόπης και συμμετείχαν 100 περίπου μαθητές-τριες από τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία Σαπών-Λυκείου-Αρσακείου του Νομού Ροδόπης.

Παρευρέθηκαν επίσης οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης Χρήστος Γαντζίδης και το μέλος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Ροδόπης και επί δεκαετίες διδάσκων της Πετοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Θεόδωρος Μπεγιάζης.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Π.Ο.Π. Μάκης Δημητριάδης παρουσίασε στους μαθητές/τριες το άθλημα της Πετοσφαίρισης με ιστορικά στοιχεία σχετικά με τις εθνικές ομάδες καθώς και τις ομάδες της Θράκης- Ανατ.Μακεδονίας που διαχρονικά διακρίνονται στα πανελλήνια πρωταθλήματα και διαφημίζουν το τόπο μέσω του αθλήματος.

Ακολούθησε ανάλυση της τεχνικής όλων των στοιχείων του αθλήματος μέσω απλών και σύνθετων ασκήσεων και ακολούθησε τουρνουά Μίνι Βόλεϊ στη διάρκεια το οποίου τα παιδιά διασκέδασαν με τη ψυχή τους.Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το Βόλεϊ και ζήτησαν να επαναληφθεί η επίσκεψη.

«Με την ύπαρξη ενός επαρκέστατου κλειστού γυμναστηρίου και του μεγάλου αριθμού των μαθητών/τριων στην περιοχή, το επόμενο βήμα θα ήταν η βοήθεια των φορέων του αθλήματος για την ίδρυση ενός τμήματος αγωνιστικού Βόλεϊ στα πλαίσια του τοπικού σωματείου», επισημαίνουν οι αρμόδιοι.