Μεικτές Ομάδες: Κληρώνει για τις Κ14 και Κ16 Ξάνθης και Έβρου πριν παίξουν την τελευταία αγωνιστική

Το Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων στον Α’ Όμιλο όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι οι Κ14 Ξάνθης και Έβρου έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική για τις Κ16 των ίδιων Ενώσεων, που επίσης διεκδικούν την πρόκριση μαζί με την ΕΠΣ Καβάλας.

Πριν ωστόσο γίνουν τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, θα ξέρουν τους αντιπάλους τους, αφού μια μέρα πριν, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της 2ης φάσης των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14 και Κ16.

Στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Κ16 θα συμμετάσχουν οι ομάδες των ΕΠΣ Σερρών, Δράμας, Μακεδονίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ηπείρου, Άρτας, Κέρκυρας, Λάρισας, Καρδίτσας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Αθήνας, Δυτ. Αττικής, καθώς επίσης δύο ομάδες από τον 1ο όμιλο. Ως γνωστόν όλα εδώ θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με την ΕΠΣ Θράκης να είναι εκτός, την ΕΠΣ Ξάνθης με το ενάμισι πόδι να έχει προκριθεί αφού θέλει νίκη επό της αδιάφορης Θράκης και τις ΕΠΣ Έβρου και Καβάλας να κοντράρονται μεταξύ τους και τη νικήτρια να προκρίνεται.

Στην κλήρωση του Πρωταθλήματος Κ14 θα συμμετάσχουν οι ομάδες των ΕΠΣ Δράμας, Σερρών, Μακεδονίας, Ημαθίας, Ηπείρου, Κοζάνης, Πρέβεζας/Λευκάδας, Άρτας, Λάρισας, Τρικάλων, Εύβοιας, Θεσσαλίας, Βοιωτίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αργολίδας, Κορίνθου, Πειραιά, Αθήνας, καθώς επίσης δύο ομάδες από τον 1ο όμιλο. Ως γνωστόν ήδη έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση οι ΕΠΣ Έβρου και Ξάνθης, αλλά δεν ξέρουμε ποια θα περάσει ως πρώτη και ποια ως δεύτερη.

Στην 2η φάση της διοργάνωσης, οι συμμετέχουσες ομάδες θα χωριστούν σε δύο ζώνες, του Βορρά (1ος, 2ος, 3ος, 4ος, 5ος και 6ος όμιλος) και του Νότου (7ος, 8ος, 9ος,10ος και 11ος όμιλος) και θα δώσουν απλούς αγώνες.

Απευθείας στην 3η φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από τον 12ο και 13ο όμιλο: 
Κ16: Ηράκλειο, Ρέθυμνο ή Χανιά, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα
Κ14: Ηράκλειο, Χανιά, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στην 3η φάση άνευ αγώνος θα αποκτήσουν επιπλέον δύο ομάδες κατόπιν κλήρωσης.