Το παρασκήνιο με τις πέντε θρακιώτικες υποψηφιότητες ενόψει των Σαββατιάτικων εκλογών στην ΕΟΠΕ

 

Πραγματοποιούνται το Σάββατο στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ που θα ηγηθεί των τυχών του ελληνικού βόλεϊ για την επόμενη τετραετία.

Τέσσερα σχήματα διεκδικούν την ψήφο των περίπου 300 αντιπροσώπων των σωματείων και ανάμεσα στους υποψηφίους περιλαμβάνονται, όπως από την περασμένη εβδομάδα έχει αναφέρει το ThrakiSportS, συνολικά πέντε Θρακιώτες.

Ασφαλώς το πιο “βαρύ” όνομα είναι αυτό του Αθηνόδωρου Χατζηπαναγιώτου που εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες μετέχει στα συμβούλια της ΕΟΠΕ ως εκπρόσωπος της Ορεστιάδας και αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό γνώστη των δεδομένων και των ισορροπιών σε παραγοντικό επίπεδο από την Θράκη. Στις προηγούμενες εκλογές είχε αποσπάσει περίπου 180 σταυρούς και εκτιμάται ότι θα αντλήσει ψήφους από όλα τα σωματεία της περιοχής αλλά και από μακριά. Παραμένει στο πλευρό της παράταξης του απερχόμενου προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη, ωστόσο για πρώτη φορά στα χρονικά δεν κατεβαίνει ως εκπρόσωπος του ΑΟΟ αλλά της Νέας Βύσσας.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας κατεβάζει στις εκλογές άλλον υποψήφιο. Ο λόγος για τον Παντελή Δραχτίδη, παράγοντα της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο οποίος είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του παλαίμαχου διαιτητή Καραμπέτσου, που είναι το δεύτερο πρόσωπο που διεκδικεί την προεδρία της Ομοσπονδίας πέραν του Μαυρομάτη. Ο Καραμπέτσος εμφανίζεται να έχει μεγάλη δυναμική στην Θράκη και συνολικά στην Βόρειο Ελλάδα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο στηρίζει και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και με τον συγκεκριμένο θα κατέβαινε υποψήφιος ως εκπρόσωπος της ομάδας ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, η υποψηφιότητα του οποίου ωστόσο αποκλείστηκε για τυπικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει υποψηφιότητα και για την Εξελεγκτική Επιτροπή με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Τελόπουλο, που όπως γίνεται αντιληπτό προφανώς και στηρίζεται από την  παράταξη Καραμπέτσου. Για την εξελεγκτική επιτροπή υπάρχει και δεύτερη εβρίτικη υποψηφιότητα με τον Κωνσταντίνο Δούλια του Έβρου Σουφλίου, που στηρίζεται από την παράταξη του απερχόμενου προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη. Αυτές οι δύο παρατάξεις δείχνουν να δίνουν μάχη για τις ψήφους των Εβρίτικων σωματείων, θα ήταν λάθος όμως να μείνουν σε στεγανά και γραμμές και να μην στηριχθούν μεταξύ τους οι Εβρίτες παράγοντες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει άλλη μια υποψηφιότητα από σωματείο του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, η τρίτη που αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο λόγος για την καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Ελένη Ζέτου, η οποία κατεβαίνει με την ΑΕ Κομοτηνής και ανήκει στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μελισσουργού, της αντιπολίτευσης δηλαδή στο απερχόμενο ΔΣ (καθώς μόνο αυτός είχε κατέβει στις προηγούμενες εκλογές). Ωστόσο σε αυτές υπάρχει και τέταρτο ψηφοδέλτιο πέραν των Μαυρομάτη, Μελισσουργού και Καραμπέτσου. Έχει ως επικεφαλής τον Γιώργο Στουραΐτη και δημιουργήθηκε κυρίως από μέλη του απερχόμενου ΔΣ που αποσχίστηκαν από την παράταξη Μαυρομάτη, όπως ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστής Ψαρουδάκης. Το ψηφοδέλτιο αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρό στην Αθήνα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, δεν έχει όμως την ίδια δυναμική στην Βόρεια Ελλάδα και φυσικά στην Θράκη.

Οι εκλογές στην ΕΟΠΕ είναι οι πρώτες από μια σειρά εκλογών που θα γίνουν σε όλες τις Ομοσπονδίες και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα να αναγνωρισμένα σωματεία. Το ThrakiSportS θα παρακολουθήσει την διαδικασία, με την ευχή φυσικά οι εκπρόσωπο του σωματείων της Θράκης, ανεξάρτητα από την παράταξη που ανήκει και στηρίζει ο καθένας, να ψηφίσουν… Θρακικά. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να εκλέξουμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων όσους περισσότερους συμπατριώτες μας μπορούμε…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ “ΘΡΑΚΙΩΤΗ” ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ