Με Τόρο αρχηγό και Θρακιώτικες ασίστ η πρώτη ιστορική νίκη της Εθνικής Ομάδας επί της Ολλανδίας

 

Η Εθνική Ομάδα με δυο γκολ του Κώστα Μήτρογλου και του Γιάννη Γιαννιώτα, στα οποία έχουν συμμετοχή καθώς από αυτούς ξεκιινούν οι σχετικές φάσεις, στο μεν πρώτο ο Βασίλης Τοροσίδης και στο δεύτερο ο Πέτρος Μάνταλος, νίκησε με 2-1 μέσα στο Αϊντχόφεν την Ολλανδία και έδειξε πολύ καλά δείγματα ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία.

Ο Μίχαελ Σκίμπε κατέβασε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας στο σχήμα και τους δύο Θρακιώτες που είχε καλέσει. Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, στα δυο άκρα της άμυνας είχαμε τον Τοροσίδη στα δεξιά και τον Τζαβέλλα στα αριστερά, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Παπασταθόπουλος – Μανωλάς. Οι Μανιάτης, Σάμαρης στα χαφ, οι Χολέμπας και Μάνταλος πλάγιοι χαφ, με τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Η Εθνική παρουσιάστηκε πολύ καλά στημένη και κατάφερε να ανταπεξέλθει, παρά το γεγονός ότι στο 14′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βαϊνάλντουμ από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι η Εθνική ανέβασε απόδοση, έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Βίλεμς πήρε την τελευταία στιγμή από το στόμα του Μάνταλου, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει με σέντρα ακριβείας του Τοροσίδη για τον Μήτρογλου που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίχαελ Σκίμπε έκανε αρκετές αλλαγές, βγάζοντας μεταξύ άλλων και τον Τοροσίδη. Επίσης εκτός πέρασαν οι Καρνέζης, Μανωλάς,  Χολέμπας και στην θέση τους μπήκαν ο Σταφυλίδης στην θέση του Τόρο στα δεξιά, ο Καπίνο, και οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τάσος Μπακασέτας. Παρά τις αλλαγές, η Εθνική διατήρησε το καλό της πρόσωπο και στο 74′ χάρη σε κλέψιμο του Μάνταλου ο οποίος έβγαλε τετατέτ τον Μήτρογλου, γράφτηκε το 1-2 μετά όμως από απόκρουση του ολλανδού τερματοφύλακα και κοντινό πλασέ από τον Γιαννιώτα.

Με τη νίκη αυτή, πέραν από το γόητρο και την ιστορικότητά της αφού είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα κερδίζει την Ολλανδία,προστίθενται και σημαντική βαθμοί για το ράνκινγκ της Ελλάδας στην κατάταξη της FIFA. Κυρίως όμως, αναπτερώνεται το ηθικόενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρέωσεων της Εθνικής, η έναρξη των οποίων έρχεται από την ερχόμενη Τρίτη με την αναμέτρηση της Πορτογαλίας κόντρα στο Γιβραλτάρ…