Η «συγγνώμη» του Μπάμπη Παρασχούδη και η αποδοχή της από Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών

Στην παραδοχή του λάθους του προχώρησε μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής της Δέλτα “Πάμε Γήπεδο” ο προπονητής της ΑΕ Διδυμοτείχου Μπάμπης Παρασχούδης, ζητώντας συγνώμη απο τους Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών για τις ατυχείς δηλώσεις του (θυμηθείτε το σχετικό θέμα που ανέδειξε το ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ), οι οποίες μάλιστα έφεραν αντιδράσεις απο τις δύο ομάδες της Θράκης που εξασφάλισαν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Πιο συγκεκριμένα, ο κόουτς των Εβριτών φιλοξενήθηκε απο τους Βλαδίμηρο Αρζίδη και Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο το βράδυ της δευτέρας και ανέφερε αρχικά: «Όταν τελείωσε το παιχνίδι στο γήπεδο της Καβάλας μπήκαν στο γήπεδο διάφορα άτομα  και μας μετέφεραν πράγματα και θαύματα. Δεν είχαν ίδια άποψη, αλλά μετέφεραν πως έγιναν διάφορα, μεταξύ των οποίων πως άργησε να ξεκινήσει το παιχνίδι και θεωρήσαμε όλοι πως κάτι έγινε και εκ των πραγμάτων ήταν φυσιολογικό να θυμώσουμε. Εγώ προσπάθησα να μιλήσω στις δηλώσεις μου για την αξιοκρατία που πρέπει να επικρατεί στη χώρα. Στο τέλος τελείωσα με μια πρόταση που θίγει τις δύο ομάδες…».

Ο προπονητής της ΑΕΔ συνέχισε με μία γενναία αυτοκριτική,  λέγοντας: «Ήταν ατόπημα. Τα γρήγορα λόγια και οι γρήγορες πράξεις ποτέ δεν είναι σωστές. Ζητάω Συγνώμη. Δεν έπρεπε να θίξω τις άλλες ομάδες. Σαν προπονητής και εκπαιδευτικός δεν πρέπει να κάνω τέτοιες δηλώσεις. Δεν πρέπει να γεμίζω τα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων με κακές σκέψεις. Και οι 4 ομάδες δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, υπήρχε ποδοσφαιρικός πολιτισμός στα ματς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και ειδικά στον φίλο μου τον Κλειτσιώτη».

Θετική ήταν και η αντίδραση των δύο προπονητών Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών που φιλοξενήθηκαν στην ίδια εκπομπή, αποδεχόμενοι πλήρως την συγνώμη του συναδέλφου τους.

Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής του Ορφέα Ξάνθης Μάκης είπε ανέφερε απο την πλευρά του: «Θα ήθελα να αναφέρω πως εκτιμώ την στάση του κ. Παρασχούδη που ανακάλεσε τις δηλώσεις του που έκανε εν θερμώ μετά το ματς. Θα ήθελα να τονίσω πως η ομάδα μας δεν έχει καμια σχέση με αυτό που κυκλοφόρησε και ακούστηκε σε στέκια ποδοσφαιρικά. Η ομάδα μας έχει ηθική και τιμιότητα και κινείται στα πλαίσια τα ποδοσφαιρικά».

Απο την πλευρά του ο Γιάννης Κλειτσιώτης της Δόξας Προσκυνητών τόνισε: «Μπορώ να το καταλάβω τον συνάδελφο της Α.Ε.Διδυμοτείχου γιατί όπως και εγώ και οι άλλοι συνάδελφοι που ήμασταν στα μπαράζ, ξέρουμε πόσο φορτισμένη ήταν ατμόσφαιρα στη διαδικασία αυτή για εμάς στους πάγκους. Τον δικαιολογώ και σέβομαι την μεταμέλεια που έδειξε και δεν υπήρχε κανέναν θέμα από μας και τον ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και τις ευχές που μας έδωσε».

Έτσι, το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν. Από όλους…