Ο Πανόπουλος έβαλε τους άλλους 10 ιδιοκτήτες και… υπέγραψαν ενδεχόμενη αποχή από το νέο πρωτάθλημα!

 Κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η… ινκόγκνιτο σύσκεψη που είχαν οι «μικροί» του Ελληνικού πρωταθλήματος και αφορούσαν τις προτάσεις ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Εκεί συμφωνήθηκε ομόφωνα πως δεν θα κατέβει κανείς από αυτούς αν δεν συμφωνήσουν στις προτάσεις τους και οι μεγάλοι.

Στους έντεκα περιλαμβάνεται και ο Πανθρακικός, που συμμετείχε τηλεφωνικά στην σύσκεψη καθώς δεν κατέβηκε στην Αθήνα ο Τάσος Καραολάνης, όπως τις άλλες φορές. Από την συνάντηση απουσίασαν προφανώς οι τέσσερις μεγάλοι (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. ΠΑΟΚ) και ο Ηρακλής, που λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα διοικητικά του, δεν μπόρεσε να έχει εκπρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την σύσκεψη απουσίαζαν και οι ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος, οι οποίοι όμως συμμετείχαν τηλεφωνικώς. Αντίθετα, η Καλλονή εκπροσωπήθηκε κανονικά από τον ιδιοκτήτη της, ενώ δεν υπήρχαν άνθρωποι από ΑΕΛ και Κέρκυρα, τις δυο ομάδες που ανέβηκαν από την Football League στην Super League.

Ο Πανόπουλος έβαλε τους άλλους δέκα ιδιοκτήτες να συνυπογράψουν τέσσερα κείμενα – δηλώσεις, τα οποία και ο ίδιος ανέγνωσε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους. Στο πρώτο από αυτά, έγινε γνωστό ότι αν δεν υλοποιηθούν αυτά που καταρχή έχουν γίνει αποδεκτά από όλες τις ομάδες της Super league (αναδιάρθρωση-αναδιοργάνωση με ανακατανομή τηλεοπτικών εσόδων και επαγγελματική διαιτησία), τότε οι 11 «μικρομεσαίες» ομάδες θα απέχουν από το επόμενο πρωτάθλημα

Το δεύτερο στο οποίο συμφώνησαν οι ιδιοκτήτες είναι, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα ως προς τον στοιχηματισμό, να γίνουν κινήσεις ώστε να λαμβάνουν οι ομάδες κέρδη από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Επίσης, υπήρξε μια κοινή δήλωση για την επιλογή μέγα χορηγού του πρωταθλήματος και φανέλας. Σύμφωνα με αυτήν, θα έχουν πλήρη ομοφωνία όσον αφορά την εταιρεία που θα επιλεγεί και αποκλειστικό κριτήριο θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά. Μάλιστα, οι 11 δεσμεύθηκαν ότι θα φέρουν στην φανέλα τους τον χορηγό που θα έχουν επιλέξει ως μέγα χορηγό της Super League.

Τέλος, οι έντεκα συμφώνησαν για νέος πρόεδρος της Super League να προταθεί τελικά όχι κάποιος τεχνοκράτης αλλά κάποιος ιδιοκτήτης ή πρόεδρος ΠΑΕ, όπως σήμερα δηλαδή, αλλά με ψαλιδισμένες αρμοδιότητες. τεχνοκράτης θα είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League και σύμφωνα με την πρόταση των 11 ΠΑΕ, σε αυτόν θα εκχωρηθούν από το νέο πρόεδρο και οι αρμοδιότητες ώστε να εστιάσει προσωπικά στο εμπορικό κομμάτι.