Γ’ Εθνική: Αντίο για τον Εβρο Σουφλίου εναντίον του πρωταθλητή Άρη Θεσσαλονίκης (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Αν και περιμέναμε τον Έβρο Σουφλίου να αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής προ λίγων μηνών μετά την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, τελικά η άλλη ομάδα του Έβρου έκανε την δυσάρεστη αυτή έκπληξη.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επέλεξε να κλεισει με τον χειρότερο τρόπο το πρωτάθλημα αφού η διοίκηση του αποφάσισενα μην κατέβει στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη εναντίον του Απόλλωνα Καλαμαριάς και να αποχαιρετήσει μετα από 2 χρόνια την κατηγορία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Μετά από 3 χρόνια στην Γ’ Εθνική κατηγορία ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου, Έβρος Σουφλίου αποχαιρετά και αυτός την κατηγορία εναντίον του πρωταθλητή Άρη στο “Δημήτρης Μπακιρτζής” σε ένα παιχνίδι στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικης.

Ο Εβρος θέλει στο τελευταίο αυτό παιχνίδι του να κλείσει με μια καλή εμφάνιση το πρωτάθλημα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την άσχημη χρονιά απέναντι σε ένα αντίπαλο που εχει εξασφαλίσει τον τίτλο σχεδόν από τα μισά του πρωταθλήματος και αναμένεται να παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Ο Έβρος Σουφλίου που στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος έδειξε έστω και καθυστερημένα το καλό του πρόσωπο κυρίως εκτός έδρας, στο “Δημήτρης Μπακιρτζης” συνολικά σε δεκαπέντε εντός έδρας αγώνες έχει 3 νίκες (Ηρακλής Αμπ., Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Γαζώρου 3-0 α.α.), 4 ισοπαλίες (ΑΠΕΛ,Καμπανιακός, Δόξα Δράμας, Κρυα Βρυση) και 8 ήττες (Καλαμαριά, Κοζάνη, Θύελλα Φιλώτα, Καβάλα, Αγιονέρι, Νέστος, Εορδαικός και Βυζάντιο Κοκκινοχώματος). Η κακή εντός έδρας παρουσία του είναι ίσως και ο βασικός λόγος του υποβιβασμού του.

Για την ιστορία θυμίζουμε ο Έβρος τη σεζόν 2013-14 τερματισε έβδομος με 45 βαθμούς (14 νίκες, 3 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 39-35), και τη σεζόν 2014-15 εντεκατος με 37 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 32-34). Τη φετινή σεζόν 2015-16 εχοντας να δωσει και τον αγώνα με τον Αρη έχει μόλις 22 βαθμούς με 5 μόλις νίκες, 7 ισοπαλίες, 19 ήττες και τέρματα 32-80!

Από την άλλη ο Αρης με 84 βαθμούς μετά από δυο χρονια στην Γ’ Εθνική θέλει να κλείσει με μια ακόμη νικη το πρωτάθλημα παίρνοντας την 28η συνολικά και την 13η εκτός έδρας. Η ομαδα του Νίκου Αναστόπουλου πλέον έχει το μυαλό της στην στελέχωση ενός ανταγωνιστικού ρόστερ για την νέα χρονιά και την λύση των εξωαγωνιστικών προβλημάτων της (εκκαθάριση παλιάς ΠΑΕ) ώστε να μην έχει πρόβλημα για την άνοδο της. Στον πρώτο γύρο ο Αρης επικράτησε με 5-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης του Εβρου Σουφλίου.

Στην τελευταια αυτή αγωνιστική η μαχη επικεντρώνεται στην μαχη της Δόξας Δράμας και του Νέστου Χρυσούπολης για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που υπό προυποθέσεις ίσως οδηγήσει σε άνοδο. Η Δόξα Δράμας θέλει την νίκη απέναντι στην Καβάλα ώστε να διατηρηθεί στην δέυτερη θέση απέναντι στον ισόβαθμό της με 63 βαθμούς Νέστο Χρυσούπολης που υποδέχεται τον Εορδαικό , αφού εχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Όλες οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής θα ξεκινήσουν στις 17.00 το μεσημέρι της Κυριακής εκτός του αγώνα του Σουφλίου με τον Άρη που θα ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα στις 16.00 και φυσικά θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή τους από το ThrakiSportS.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης και τελευταιας αγωνιστικής του Α’ Ομίλου: Έβρος Σουφλίου-Άρης (16:00), ΑΠΕ Λαγκάδα-Καμπανιακός, Δόξα Δράμας-Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης-Εορδαϊκός, Θύελλα Φιλώτα-Ηρακλής Αμπελοκήπων, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Εθνικός Νέου Αγιονερίου, Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 α.α. και Κοζάνη-Εθνικός Γαζώρου 3-0 α.α. Ρεπό έχει ο Απόλλων Κρύας Βρύσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ