Αναβολή άλλων έξι μηνών για το Koriopolis! Παραγραφή και για τον τρίτο Θρακιώτη κατηγορούμενο!!!

Για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε σήμερα αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Αυτό σημαίνει ότι η πολύκροτη δίκη, η μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν ξεκινά σήμερα και μετά από αυτήν την αναβολή επεκτείνεται και στον τρίτο Θρακιώτη κατηγορούμενο σε αυτήν η παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία έχει κληθεί με βούλευμα να κάτσει στο εδώλιο.

Όπως έγραψε την Πέμπτη το ThrakiSportS, για τον πρώην μεγαλομέτοχο του Πανθρακικού Θόδωρο Σαββάκη αλλά και για τον νυν πρόεδρο του Πανθρακικού αλλά και αντιπρόεδρο της Super League Δημήτρη Τζελέπη έχει ήδη επέλθει παραγραφή εδώ και ενάμισι μήνα, αφού κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήμματος για αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, τα οποία κατά συνέπεια παραγράφονται πέντε χρόνια μετά την (φερόμενη) τέλεσή τους. Θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωστόσο από την στιγμή που η δίκη πάει για τέλος Οκτωβρίου, παραγράφονται και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο τρίτος θρακιώτης της υπόθεσης, ο κομοτηναίος επιχειρηματίας Γιώργος Διγώνης. Όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις το ThrakiSportS, αυτά φέρονται να έχουν τελεστεί μέχρι και τον Μάιο του 2011, κατά συνέπεια σε αυτά επέρχεται παραγραφή τον Μάιο του 2016, δηλαδή στο τέλος του άλλου μήνα. Από την στιγμή που δεν ξεκίνησε η δίκη, δεδομένα παραγράφονται και αυτά τα αδικήματα.

Όπως θα απαλλαγούν λόγω παραγραφής και οι τρεις Θρακιώτες, έτσι αναμένεται να συμβεί με την πλειοψηφία των 84 συνολικά κατηγορουμένων. Άλλωστε αρχικά αυτοί ήταν 95 αλλά μέχρι να εκδοθούν τα βουλεύματα της παραπομπής τους σε δίκη, άλλοι είχαν… πεθάνει και για άλλους είχε ήδη επέλθει η παραγραφή. Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία κατηγορείται για πλημμελήμματα και όχι για κακουργήματα, αν ξεκινήσει η δίκη στις 31 Οκτωβρίου και δεν έχουμε καμιά νέα αποχή των δικηγόρων, ζήτημα είναι αν ο αριθμός αυτών που πραγματικά θα καθίσουν στο εδώλιο για να δικαστούν θα ξεπερνά τα δάχτυλα των δυο χεριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο που έγινε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν η εκφώνηση των ονομάτων των 84 κατηγορουμένων, από τους οποίους μόλις οι 14 έδωσαν το «παρών», ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καθώς οι υπόλοιποι 70 εκπροσωπήθηκαν από τους εντεταλμένους δικηγόρους τους (στην τελευταία κατηγορία ανήκουν και οι Θρακιώτες). Επίσης, το δικαστήριο ανέγνωσε και 69 μάρτυρες ανάμεσα στους οποίους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αρχικά ήταν κατηγορούμενος, αλλά το βούλευμα ήταν απαλλακτικό και δεν οδηγήθηκε σε δίκη.

Δεν ζητήθηκε και συνεπώς δεν δόθηκε καμία άδεια στους δικηγόρους, προκειμένου να αρχίσει κανονικά η δίκη, με την έδρα να εξαναγκάζεται ουσιαστικά να αποφασίσει την αναβολή μέχρι την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία, η οποία βρέθηκε στο τέλος Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι κατηγορίες σε βάρος των 84 κατηγορουμένων αφορούν, ανάλογα με την περίπτωση, μεταξύ άλλων στη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοιχηματισμό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δωροδοκία και δωροληψία, ενώ στη μακρά λίστα με τους κατηγορούμενους είναι παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και μπουκμέικερς.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΚORIOPOLIS ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ