Αποκάλυψη: Παραγράφηκαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται Τζελέπης και Σαββάκης στη δίκη για το Koriopolis

Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να κινείται σε ρυθμούς αποφυγής του Grexit αλλά και της έναρξης της μεγαλύτερης δίκης στην ιστορία του το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ωστόσο οι δύο παράγοντες του Πανθρακικού που περιλαμβάνονται στην λίστα με τους 84 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη μπορούν δεδομένα να θεωρούν ότι θα αθωωθούν χωρίς καν να εξεταστεί η ουσία των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Νομικοί κύκλοι έτσι και αλλιώς εκτιμούσαν ότι είναι δύσκολο να καταδικαστούν ο νυν πρόεδρος του Πανθρακικού (και αντιπρόεδρος της Super League) Δημήτρης Τζελέπης όπως και ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού Θόδωρος Σαββάκης, καθώς τα τεκμήρια πάνω στα οποία έχει βασιστεί ο εισαγγελέας για την δίωξή τους είναι μια τηλεφωνική συνομιλία τρίτων προσώπων που δεν θα μπορούσε να σταθεί ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο που να οδηγήσει στην καταδίκη τους για χειραγώγηση του αγώνα Ιωνικός-Πανθρακικός στον Φεβρουάριο του 2011.

Έτσι κι αλλιώς όμως το δικαστήριο δεν θα προχωρήσει καν στην εξέταση της υπόθεσής τους και είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει από την πρώτη κιόλας ημέρα στην απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία και συνακόλουθα στην αθώωσή τους. Ο λόγος; Τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι  πλημμελήμματα και βάσει του ελληνικού δικαίου, τα πλημμελήμματα παραγράφονται με την πάροδο πέντε ετών από την τέλεσή τους.

Βάσει των κατηγορητηρίων του βουλεύματος, με τα οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη οι παράγοντες του Πανθρακικού, τόσο ο Σαββάκης όσο και ο Τζελέπης κατηγορούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος και συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα για χρονικό διάστημα που και στις δύο περιπτώσεις εκτείνεται μέχρι τις 13-2-2011. Συνεπώς η πενταετία συμπληρώθηκε πριν δύο μήνες, στις 13 Φλεβάρη του 2016 και τα αδικήματα αυτά έχουν παραγραφεί πριν καν ξεκινήσει η δίκη!

Βέβαια, για το τυπικό, τα ονόματά των δύο Κομοτηναίων παραγόντων θα ακουστούν κατά την ανάγνωση τουκατηγορητηρίου από την πρόεδρο του δικαστηρίου, το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, εφόσον βέβαια ξεκινήσει η δίκη. Το πιθανότερο όμως είναι εξ αρχής να προβληθεί από τον δικηγόρο τους ένσταση παραγραφής και να απαλλαγούν από τις όποιες κατηγορίες τους βαρύνουν, πριν καλά καλά ξεκινήσει η συζήτηση της υπόθεσης (αν ξεκινήσει, καθώς υπάρχει και η αποχή των δικηγόρων). Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει στο πέρασμα των μηνών και για άλλα άτομα, για τα οποία έπαυσε η δίωξη πριν την έκδοση των βουλευμάτων, λόγω παραγραφής.

Λίγο διαφορετικά είναι τα πράγματα για τον τρίτο Θρακιώτη του κατηγορητηρίου, τον Γιώργο Διγώνη, που επίσης βαρύνεται για αδικήματα πλημμελημματικού χαρακτήρα αλλά στην περίπτωσή του, αυτά φέρονται να έχουν διαπραχθεί ως τς 30 Μαΐου του 2011, κάτι που σημαίνει ότι για αυτόν η παραγραφή θα επέλθει σε ενάμισι μήνα, στο τέλος Μαΐου του 2016. Προφανώς πιο σοβαρά είναι τα πράγματα για όσους βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που παραγράφονται σε 20 χρόνια, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πλειοψηφία των ονομάτων του κατηγορητηρίου και σε καμία περίπτωση στα τρία άτομα που έχουν σχέση με την Θράκη.

Η δίκη για το Koriopolis αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΚORIOPOLIS ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ