Παραπέμπει σε δίκη για το σκάνδαλο Koriopolis τους Τζελέπη, Σαββάκη και Διγώνη το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν συνολικά 85 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις Θρακιώτες, κατηγορούμενοι για τους αποκαλούμενους «στημένους αγώνες» του 2011.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών εξέδωσε την Πέμπτη (30/07) πολυσέλιδο βούλευμα, με το οποίο ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για βαρύτατα κακουργήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, δωροληψία – δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και άλλα. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων είναι ο πρόεδρος του Πανθρακικού και αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Δημήτρης Τζελέπης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας της Κομοτηνής Θόδωρος Σαββάκης αλλά και ο επίσης κομοτηναίος επιχειρηματίας Γιώργος Διγώνης.

Επίσης, με το πολυσέλιδο βούλευμα (από το οποίο έχει γίνει για την ώρα γνωστό μόνο το διατακτικό), το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει μεταξύ άλλων για διάφορα αδικήματα τους Αχιλλέα Μπέο, Γιώργο Τσακογιάννη, Γιάννη Κομπότη, Γιώργο Μποροβήλο, Δημήτρη Μπάκο, Μιχάλη Κουντούρη, Νίκο Παντέλη, Άγγελο Τραυλό, ακόμα και τους ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κώστα Μενδρινό.

Όπως είχε γράψει το ThrakiSportS μετά την δημοσίευση του πορίσματος του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου, που αποτέλεσε την βάση για την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, οι Τζελέπης και Σαββάκης παραπέμπονται για την αντικειμενική ευθύνη που είχαν ως υπεύθυνοι της ΠΑΕ Πανθρακικός, για την πιθανή χειραγώγηση της αναμέτρησης ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα της Football League, που είχε διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου του 2011.

Βέβαια, όπως έχουμε αναφέρει και τότε, από πουθενά δεν προκύπτει χειραγώγηση αγώνα, αλλά υπάρχει μια αναφορά σε μια από τις συνομιλίες που υπέκλεψε ο κοριός της ΕΥΠ όπου αναφέρεται ο Πανθρακικός και ο συγκεκριμένος αγώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνομιλία είναι ανάμεσα στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη και τον πρώην πρόεδρο της ίδιας ομάδας Νίκο Χάλκο. Κάπου ανάμεσα στα άλλα λεγόμενα λοιπόν, αναφέρεται ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ που έχει δοθεί για την συγκεκριμένη αναμέτρηση για να «δώσει» ο Ιωνικός στον Πανθρακικό το παιχνίδι, με το οποίο μάλιστα ποσό πληρώθηκε το ΙΚΑ της ομάδας. Από αυτήν την αναφορά λοιπόν, βρέθηκαν μπλεγμένοι οι άνθρωποι του Πανθρακικού, σε αντίθεση με εκείνους του Ιωνικού που έχουν και άλλα μπλεξίματα.

Ωστόσο, όπως έχει επισημάνει το ThrakiSportS, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Δημήτρης Τζελέπης και Θόδωρος Σαββάκης χαρακτηρίζονται ως πλημμελήματα και θα είναι εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη να έχει βγει απόφαση πριν την παραγραφή των συγκεκριμένων αδικημάτων, που είναι πενταετής και κατά συνέπεια θα επέλθει στις αρχές του 2016, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη. Άλλωστε, ήδη από τα 93 ονόματα που περιελάμβανε ως κατηγορουμένους το πόρισμα Πούλιου τον Απρίλιο, φτάσαμε τρεις μήνες μετά στα 85, αφού για άλλους οκτώ παύει η δίωξη λόγω παραγραφής – ενώ παύει οριστικά η ποινική δίωξη δύο κατηγορούμενων λόγω θανάτου.

Επίσης και με την βούλα του Δικαστικού Συμβουλίου αθωώνεται για την συγκεκριμένη υπόθεση ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την άλλη της «εγκληματικής οργάνωσης») καθώς και άλλα 66 άτομα που ήταν κατηγορούμενοι. Για όλους αυτούς εκδίδεται απαλλακτικό βούλευμα, ανάμεσά τους ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης, ο πρώην πρόεδρος της ομάδας της Κομοτηνής Γιάννης Κιντζίδης αλλά και ο διαιτητής της ΕΠΣ Ξάνθης Ευάγγελος Κιοτζένης. Αναφορικά με τον τρίτο θρακιώτη που παραπέμπεται σε δίκη, τον Γιώργο Διγώνη, κατηγορείται για παράνομη διοργάνωση στοιχήματος, τουλάχιστον σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Πούλιου που είχε αποκαλύψει αναλυτικά σε παλιότερο δημοσίευμά του το ThrakiSportS.

Αναλυτικά, τα 85 ονόματα που περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση του Koriopolis και αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, είναι τα εξής:

Μπέος, Τσακογιάννης, Καρακούλιας, Δημόπουλος, Ζαβαντίας, Γ. Παπαδόπουλος, Γεωρτσιάκος, Ντότσης, Χάλκος, Νικολόπουλος, Παντέλης, Κομπότης, Τραυλός, Πουλόπουλος, Προβατίδης, Ρουτζιέρης, Μποροβήλος, Μπάκος, Ναυρινιάδης, Αδαμάκης, Δήμου, Απαρεσίδο Άλβες Λουίς Μιγκέλ, Τσιγιάννης, Πάσαρης, Χρυσοχοϊδης, Χίλης, Νάτου, Παπαγγελής, Αποστολίδης, Πράττος, Βαρούτσικος, Τόρης, Γεωργόπουλος, Σιδηρόπουλος, Καραμανίδης, Καραμάνης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Σφήκας, Θεοχαρίδης Κ., Θεοχαρίδης N., Μενδρινός, Βίλλας, Τζιβελέκης, Αυγίδου, Κοτίνης, Βυθοπούλου, Καρακούλιας, Κουντούρης, Κανελλάκης, Σέγκος, Θάνος, Γούτας, Γαλαίος, Ηρακλής, Νύκταρης, Τσεκερίδης, Ταμπάσης, Θεόσογλου, Κυριακίδης, Ζώης, Κασσής, Λιόντος, Ν.Παπαδόπουλος, Βεργώτης, Λερογιάννης, Βοσνιάδης, Μπαλάσας, Πηρούνιας, Σαββάκης, Τζελέπης, Χαραλαμπίδης, Βασιλόπουλος, Ζέρβας, Μουδάτσος, Διγώνης, Γανάτος, Μπόης, Κουγιουμτζίδης, Μιμίδης, Καραμανίδης, Νεοχωρίτης, Μαυρόπουλος, Μανώλης, Ήμελλος, Σούκας.