Εμπλοκή στην ομαλή διεξαγωγή του Kiklopaki λόγω… προπόνησης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης!

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά με την διεξαγωγή της δεύτερης ημέρας του τουρνουά χάντμπολ κορασίδων και παγκορασίδων Kiklopaki 2015, εξαιτίας της… προπόνησης που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει για τους εναπομείναντες παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ο Σάκης Μουστακίδης το απόγευμα της Δευτέρας.

Η διοργάνωση του χάντμπολ, που τείνει να γίνει θεσμός για την πρωτεύουσα του Έβρου κάθε χρόνο την εβδομάδα μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διεξάγεται ως γνωστόν κατά βάση στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», όπου τις τρεις ημέρες των αγώνων έχουν προγραμματιστεί αναμετρήσεις από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (θυμηθείτε το πρόγραμμα με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αν και το γήπεδο έχει ζητηθεί από την δημοτική αρχή εδώ και περίπου τρεις μήνες και υπήρξε η σχετική παραχώρηση, δεδομένου ότι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχουν άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε και προπονήσεις, δημιουργήθηκε εμπλοκή την Κυριακή, όταν γνωστοποιήθηκε ότι το ΤΑΑ Εθνικός ζητά το κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για προπόνηση το απόγευμα της Δευτέρας.

Αν και αρκετοί παίκτες του Εθνικού λείπουν σε διακοπές και οι δύο “πιτσιρικάδες” Τσέλιος και Χαραλαμπίδης απουσιάζουν στην Ισπανία με την Εθνική Εφήβων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης θα φέρει την Δευτέρα για να δοκιμάσει έναν νέο ξένο παίκτη και έτσι ο Σάκης Μουστακίδης ζήτησε να διεξαχθεί κανονικά η προπόνηση στο κλειστό, αν και εκείνη την ώρα υπάρχουν στο ίδιο γήπεδο προγραμματισμένοι αγώνες χάντμπολ στο πλαίσιο του «Kiklopaki».

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Εθνικού βρίσκουν πάτημα για αυτήν τους την απαίτηση στο αρχικό πρόγραμμα χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης, που καταρτίστηκε τον Σεπτέμβριο και με βάση το οποίο, το δίωρο από τις επτά το απόγευμα μέχρι και τις εννιά το βράδυ ανήκει στο ΤΑΑ Εθνικός για να προπονείται υπό τις οδηγίες του Σάκη Μουστακίδη το ανδρικό τμήμα που εκπροσωπεί την πόλη στο πρωτάθλημα της Volley League.

Στην μέση βρέθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα και ο Δήμος καλείται να πάρει αποφάσεις. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπροστά στην διαφαινόμενη άρνηση του ΤΑΑ Εθνικός, η σκέψη που προκρίνεται από την πλευρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι να βάλει αυτός λεωφορεία για να γίνουν οι προγραμματισμένοι για το βράδυ της Δευτέρας αγώνες του Kiklopaki στο κλειστό των Φερών αντί για το «Μ. Παρασκευόπουλος».

«Μας ζητούν τελευταία στιγμή να φύγουν αύριο πέντε ομάδες από την Αλεξανδρούπολη και να πάνε να παίξουν σε άλλη πόλη, για να μην χαθεί μια προπόνηση της ομάδας του Εθνικού, σε μια νεκρή αγωνιστικά περίοδο. Η προπόνηση αυτή, εφόσον κρίνεται αναγκαίο να γίνει και να μην χαθεί,  θα μπορούσε να γίνει σε άλλο γήπεδο, ακόμα και εντός της Αλεξανδρούπολης, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα ζήτημα για κανέναν. Όμως από τον Εθνικό μέχρι στιγμής αρνούνται κάτι τέτοιο», αναφέρει ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης από τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα προσθέτει: «Προφανώς και δεν θέλουμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση με τον Εθνικό, κανείς δεν αμφισβητεί τις επιτυχίες του και τα όσα προσφέρει στην πόλη, αλλά δεν γίνεται να ξενιτεύονται τα κοριτσάκια από πέντε ομάδες για… μία προπόνηση, όταν αυτοί οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί εδώ και τόσο καιρό. Και αυτό αφορά οποιαδήποτε ομάδα ενδεχομένως να ήθελε το γήπεδο απλά για προπόνηση, που μάλιστα μπορεί να γίνει εύκολα σε άλλο διαθέσιμο γήπεδο εντός της πόλης».

Ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης καταλήγει: «Με αυτό τουρνουά έχουμε φέρει στην πόλη 200 παιδάκια, μαζί έχουν έρθει και γονείς που αφήνουν χρήματα στην αγορά αυτήν την περίοδο, μια δύσκολη για όλους οικονομικά περίοδο. Πρέπει αυτό να συνεκτιμάται στις όποιες αποφάσεις, καθώς η διοργάνωση αυτή αποτελεί έναν θεσμό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η επιτυχία της στο τέλος βγάζει κερδισμένη την ίδια την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ελπίζω στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και να μην χρειαστεί να “ξενιτευτούν” πέντε ομάδες με κοριτσάκια κάτω των 16 ετών για να δώσουν τους αγώνες τους 30 χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου να μην χαθεί αυτή η μία προπόνηση του Εθνικού, την στιγμή μάλιστα που δεν έχει επίσημους αγώνες στο προσεχές διάστημα αλλά ο επόμενος  έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά από περισσότερες από δύο εβδομάδες».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν νέες συναντήσεις και ζητήσεις ανθρώπων των Κυκλώπων και του Εθνικού με την δημοτική αρχή και τον εντεταλμένο για θέματα αθλητισμού σύμβουλο Γιάννη Βαταμίδη, ώστε να αναζητηθεί αν μπορεί να βρεθεί κάποια χρυσή τομή που θα τους αφήσει όλους ικανοποιημένους…